B:SM reforça el seu compromís amb la sostenibilitat incorporant-se a Forética

Comparteix
19/12/2022
Imatge
Vista panoràmica de Barcelona des de Collserola

Formar part de Forética suposa revalidar el compromís de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) amb reptes col·lectius com l’emergència climàtica, la pèrdua de biodiversitat i les desigualtats

Forética és la xarxa de referència a Espanya en matèria de sostenibilitat i responsabilitat social empresarial  

Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) reforça el seu compromís amb la sostenibilitat i l’estratègia ESG incorporant-se, com a soci, a Forética, la xarxa de referència a Espanya en matèria de sostenibilitat i responsabilitat social empresarial. Un avenç que permetrà a B:SM avançar en l’impuls de la integració dels aspectes socials, ambientals i de bon govern en la seva estratègia.

Per a B:SM, formar part de Forética suposa revalidar, com a empresa pública, la seva aposta i lideratge amb reptes col·lectius com són l’emergència climàtica, la pèrdua de biodiversitat i la lluita contra les desigualtats. En aquest sentit, Forética ofereix un punt de trobada, intercanvi i reflexió a través de diferents grups de treball especialitzats en canvi climàtic, economia circular o ciutats.

Des del 2018, B:SM està certificada segons la norma SGE21, la primera norma europea que permet implantar, auditar i certificar un sistema de gestió ètica i socialment responsable. Més de 150 empreses i organitzacions d’Espanya i Llatinoamèrica compten amb aquest certificat creat per Forética.

Segons David Serrano, Director Corporatiu de ESG a B:SM, “la incorporació de B:SM a Forética forma part de l'estratègia d'aliances que les organitzacions han d'emprendre per coordinar esforços i compartir pràctiques en el camí de la transformació cap a organitzacions d'impacte positiu i la satisfacció de les expectatives i els requeriments dels seus grups d'interès, única garantia de permanència”.

En aquest mateix sentit, Germán Granada, director general de Forética, afegeix que “aquesta incorporació suposa formar part d’una xarxa de més de 200 socis en la que es treballa per a un triple objectiu: augmentar l’ambició empresarial en matèria de sostenibilitat; accelerar l’acció per abordar els reptes ambientals, socials i de bon govern; i potenciar les aliances que permetin fer front a una recuperació sostenible, verda i inclusiva”.    

Forética, l’entitat líder en sostenibilitat

Forética és l’entitat líder en sostenibilitat i l’organització creadora de la norma SGE21. Formada per més de 200 socis i membre del World Business Council for Sustainable Development (WBCSD), a Espanya, Foretica lidera el Consell Empresarial Espanyol per al Desenvolupament Sostenible. I a Europa, Forética és soci nacional de CSR Europe.