Comença la regulació d’estacionament d’autocars a l’entorn de la Font Màgica de Montjuïc

Comparteix
06/07/2022
Imatge
Imatge de l'espectacle de la Font Màgica de Montjuïc

A partir del proper 13 de juliol, els autocars turístics hauran de reservar plaça a l’entorn de la Font Màgica i abonar l’estacionament 

Hi haurà un total de 65 places d’aparcament i la reserva es farà a través de la web de Zona Bus amb una antelació d’entre un i set dies 

Amb aquesta mesura es vol contribuir a pacificar i ordenar el trànsit a l’entorn de la Font Màgica els dies d’espectacle   

A partir del proper 13 de juliol, els autocars turístics hauran de reservar plaça i abonar una taxa per a l’estacionament a la Font Màgica de Montjuïc. La mesura, prevista a l’ordenança fiscal sobre l’estacionament regulat de vehicles a la via pública, “vol contribuir a pacificar i ordenar el trànsit en aquest punt d’alt interès i afluència de visitants, i forma part de les diverses mesures de reordenació de la mobilitat turística que s’estan impulsant per minimitzar-ne els impactes en aquelles zones més pressionades”, ha explicat el regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé.

Hi haurà un total de 65 places d’aparcament distribuïdes de la següent manera: 30 a banda i banda de l’Avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, i 5 més a l’Avinguda de Rius i Taulet. En tots els casos, aquestes places operaran com a Zona Bus a partir dels trenta minuts previs al primer espectacle de cada jornada. Durant la resta del dia, seran carrils bus (l’Avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia) i d’estacionament (l’Avinguda Rius i Taulet).  

El personal de la Zona Bus s’encarregarà de donar totes les indicacions necessàries als autocars abans i després dels espectacles a la Font Màgica. 

Aquesta regulació estarà operativa només durant els mesos que hi ha espectacles programats a la Font Màgica: de juny a octubre i de finals de desembre a finals de març. Tots els horaris es poden consultar al web de l’Ajuntament de Barcelona. 

La reserva es farà a través del web de Zona Bus 

La reserva de places d’estacionament a l’entorn de la Font Màgica es farà a través del web de Zona Bus amb una antelació d’entre un i set dies. L’import variarà en funció de si es fa per a un o dos espectacles consecutius. Reservar una plaça per al primer o el segon torn costarà 20 euros i reservar-la per a tots dos, 30 euros. 

La Zona Bus, gestionada per Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), la conformen el conjunt d’espais reservats perquè els autocars turístics facin parades o estacionaments a la ciutat. S’ubiquen sempre a prop de llocs amb una alta afluència de visitants, com són la Sagrada Família, Ciutat Vella, el Park Güell o la Pedrera i tenen com a objectiu reduir l’impacte que tenen en la mobilitat aquests autocars. Amb la regulació de l’estacionament a l’entorn de la Font Màgica de Montjuïc, la Zona Bus suma ja 227 places d’aparcament a tota la ciutat.