Comencen els tràmits per reformar l’aparcament B:SM Avinguda Gaudí

Comparteix
20/07/2022
Imatge
Conductor validant un tiquet a l'entrada d'un aparcament B:SM

Aquesta setmana, Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) inicia la licitació de les obres de reforma de l’aparcament B:SM Avinguda Gaudí, ubicat al costat de la Sagrada Família i el Recinte Modernista de Sant Pau  

L’execució dels treballs, pressupostada amb més de 3,3 milions d’euros, començarà al novembre i tindrà una durada d’un any 

Amb l’objectiu d’afectar el mínim possible l’ús de l’aparcament per part de les persones abonades, els treballs es faran per fases  

B:SM inicia els tràmits per executar els treballs d’adequació de l’aparcament B:SM Avinguda Gaudí, situat al carrer Castillejos, molt a prop de la Sagrada Família i del Recinte Modernista de Sant Pau. Aquesta setmana es dona llum verda al procés de licitació de les obres que han de permetre reformar aquest aparcament, construït l’any 1982. En concret, està prevista la renovació de totes les seves instal·lacions, així com la millora de l’estructura i la substitució de la instal·lació d’il·luminació amb tecnologia LED. 

Per tal de donar el màxim confort a les persones usuàries de l’aparcament Avinguda Gaudí, s’aprofitarà aquesta actuació per redistribuir l’oferta de places, adaptant-les a les dimensions actuals dels vehicles. 

Aquesta redistribució de l’oferta de places permetrà ampliar l’espai d’aparcament i els punts de recàrrega per a cotxes elèctrics. Se’n posaran 10 més fins arribar als 18 punts de recàrrega en total. També s’afegiran 94 places per a motocicletes i 58 més per a bicicletes. Aquestes últimes estaran ubicades en un Bicipark, un espai tancat dins l’aparcament, amb un sistema de control d’accés específic per als seus usuaris i usuàries.   

Així mateix, i amb l’objectiu de contribuir a una distribució de mercaderies més eficient i sostenible per a la ciutat i adaptar-se a les necessitats de les persones usuàries, s’habilitarà un espai a l’aparcament per a la instal·lació de guixetes de recollida de paquets. 

Les obres, pressupostades amb més de 3,3 milions d’euros, començaran al novembre i tindran una durada de 12 mesos. 

Amb la finalitat d’afectar el mínim possible l’ús de l’aparcament per part de les persones abonades, els treballs de millora es faran per fases. Això permetrà garantir, en tot moment, que aquestes persones disposen d’una plaça d’aparcament. 

La Xarxa d’Aparcaments de Barcelona 

Amb un total de 51 aparcaments distribuïts per tota Barcelona, la Xarxa d’Aparcaments B:SM compta amb més de 14.800 places per a turismes, motocicletes, bicicletes i vehicles especials i més de 14.000 persones abonades. 

Els Aparcaments B:SM ofereixen un servei personalitzat, digitalitzat i de qualitat que afavoreix les polítiques de mobilitat sostenibles, ja que ajuden a reduir molts desplaçaments d’última milla, alleugereixen el trànsit en superfície i alliberen espai públic.