Comencen els treballs per adequar l’Estadi Olímpic a les necessitats del FC Barcelona  

Comparteix
22/12/2022
Imatge
Vista dels treballs per adequar l'Estadi Olímpic a les necessitats del FC Barcelona

Les actuacions, que es faran des del Club, se centren en el terreny de joc i les graderies, així com en altres espais auxiliars com la grada de premsa, els vestuaris i les zones d’aparcament interior

Està previst  que el primer equip masculí jugui a Montjuïc la temporada 2023-2024, mentre es realitzen part de les obres de remodelació de l’Spotify Camp Nou, epicentre de l’Espai Barça

El Futbol Club Barcelona ha iniciat les obres per adequar l’Estadi Olímpic a les necessitats del Club i als requisits de la Lliga i de les competicions internacionals en què participa. El primer equip masculí jugarà a Montjuïc la temporada 2023-2024, mentre es realitzen part de les obres de remodelació de l’Spotify Camp Nou.

L’acord va ser oficialitzat per part del FC Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona el passat mes de juny, en un acte que va comptar amb la presència del primer tinent d’alcaldia i president de B:SM, Jaume Collboni; el president del Barça, Joan Laporta; la vicepresidenta institucional, Elena Fort; i el directiu responsable de l’Espai Barça, Jordi Llauradó. En aquest sentit, el Club podrà fer ús de l’Estadi des de l’agost del 2023 fins al maig del 2024, i també el podrà fer servir per a necessitats puntuals o entrenaments de l’equip femení que aquesta temporada ha disputat els quarts de final i les semifinals de la Champions en el Camp Nou.

Pel que fa a les obres, el Barça ha començat pels treballs del terreny de joc, canviant el sistema de drenatge, de reg i de tractament de l’aigua. A més, també s’està adaptant a les dimensions necessàries establertes pel Club. A continuació, s’iniciaran els treballs generals d’acondiciament de l’Estadi Olímpic en relació als vestidors, les grades de premsa, i les zones d’hospitality, així com la instal·lació de sistemes de competició i la retransmissió televisiva.

Adequació de la instal·lació

La cessió d’ús acordada inclou des del terreny de joc i les graderies fins a altres espais auxiliars com la grada de premsa, els vestuaris i les zones d’aparcament interior, entre d’altres.

De la mateixa manera, per tal de garantir un bon accés del públic a l’Estadi Olímpic, l’Ajuntament i el FC Barcelona han treballat un pla que reforça el transport públic i la mobilitat sostenible, i han dimensionat uns serveis extraordinaris de manteniment i seguretat per garantir el menor impacte possible a la muntanya. Aquest dijous, la Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el conveni que preveu aquestes actuacions.

Reforç del transport públic 

Es reforçaran els serveis del Funicular i s’habilitaran llançadores de bus des dels principals accessos en transport públic. En cas que fos necessari per l’horari del partit, també està previst ampliar l’horari del servei del Metro. Per tal de fomentar la mobilitat sostenible a la muntanya també s’habilitarà un carril bici entre Plaça Espanya i Miramar i tres noves estacions de Bicing.

Es millorarà la il·luminació dels principals recorreguts a peu en l’horari dels partits que ho necessitin i s’estabilitzaran els camins per a vianants entre el transport públic i l’Estadi.

Convivència amb l’activitat de l’Anella Olímpica

L’Ajuntament, B:SM i el FC Barcelona han treballat perquè l’activitat del Club sigui compatible amb la resta d’usos culturals, esportius i cívics de l’Anella Olímpica i la resta d’equipaments de la muntanya de Montjuïc. En tots els casos, es farà el possible per no coincidir amb cap altre esdeveniment previst al Palau Sant Jordi o l’Esplanada Olímpica.