El 40% dels pagaments de l’estacionament regulat de Barcelona i l’Àrea Metropolitana ja es fan amb l’app smou

Comparteix
04/03/2022
Imatge
Infografia de parquímetres

Més de 390.000 persones paguen l’estacionament a les places verdes i blaves a través de l’aplicació, generant 18.000 operacions diàries

L’app smou, amb més de 500.000 persones usuàries totals, continua creixent i innovant per contribuir a una mobilitat sostenible, segura, digital i integrada

Un de cada quatre residents a Barcelona empren l’smou per planificar i gestionar la seva mobilitat

Smou, l’aplicació que uneix diferents serveis de mobilitat personal i facilita la intermodalitat, concentra ja el 40% dels pagaments de l’estacionament regulat a places blaves i verdes, tant de Barcelona com de l’Àrea Metropolitana. En total, més de 390.000 persones fan ús d’aquesta funcionalitat, amb la que es generen un total de 18.000 operacions diàries.

En l’actual context de recuperació de la crisi sanitària, smou es converteix en un canal més còmode, pràctic i segur per fer els pagaments als parquímetres ubicats a la via pública. I, al mateix temps, contribueix a la sostenibilitat, perquè substitueix l’ús del paper pel tiquet digital. Seguint aquesta tendència, es treballa per aconseguir que el 50% dels tiquets d’estacionament regulat es canalitzin a través de l’app a finals de 2022.

El parquímetre al mòbil amb smou

Smou permet gestionar des del telèfon mòbil l’estacionament a les places blaves i verdes de la ciutat de Barcelona i de 10 municipis metropolitans (Badalona, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, El Prat de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montgat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern), pagant només pel temps exacte d’estacionament. Gràcies a smou, no és necessari localitzar un parquímetre físic, ja que la pròpia aplicació actua com a tal. A més, l’app està integrada amb els parquímetres convencionals, fet que permet que les persones usuàries puguin finalitzar les seves operacions manualment si el dispositiu mòbil presenta alguna incidència o es queda sense bateria.

Una mobilitat més ordenada en una sola aplicació

Smou posa a l’abast de cada persona, en única aplicació, multitud de serveis que promouen una mobilitat planificada, ordenada, segura, digital, connectada i integrada.  En només tres anys, ja són més de 500.000 les persones que fan servir l’aplicació cada dia per moure’s per la ciutat i l’Àrea Metropolitana, contribuint a la sostenibilitat.

A banda de permetre el pagament de l’estacionament regulat, smou també facilita la localització i accés als Aparcaments B:SM per lectura de matrícula, sense agafar tiquet ni passar pel caixer. També és l’aplicació oficial de reserva i ús del Bicing i dels punts de recàrrega elèctrica de la xarxa Endolla Barcelona.

Entre altres serveis de mobilitat, ofereix la consulta dels carrils bici que hi ha a la ciutat i traçar el recorregut més adequat per pedalejar. A més, està preparada per activar l’avís de la Grua Municipal en cas de què es mogui o retiri un vehicle que s’hagi registrat prèviament a l’aplicació. D’altra banda, el mapa dinàmic d’smou incorpora informació sobre els vehicles d’operadors de carsharing i la ubicació de les motos i bicis dels operadors de serveis compartits amb llicència oficial de l’Ajuntament de Barcelona. 

Les solucions per a empreses o autònoms d’smou

Smou també ofereix solucions per facilitar la gestió a les empreses i autònoms. Des de la mateixa aplicació es poden administrar, gestionar i controlar l’històric dels tiquets d’estacionament regulat i de recàrrega elèctrica. A banda, és capaç de generar factures i facilitar-ne la descàrrega, així com d’enviar per correu electrònic els rebuts de pagament, tiquets i factures corresponents de les despeses realitzades.

La regulació de l’estacionament a la ciutat

El sistema integral de regulació de l’estacionament a la via pública, AREA, és una de les eines essencials de la gestió de la mobilitat sostenible a la ciutat de Barcelona. Té com a  objectiu regular la demanda d’estacionament al carrer optimitzant l’espai disponible. Això disminueix els desplaçaments en vehicle privat i afavoreix l’ús de mitjans de transport més sostenibles i menys contaminants.