El Bicing habilita la reserva de bicis elèctriques a través de l’app smou

Comparteix
10/02/2022
Imatge
Un abonat circulant en una bicicleta elèctrica del Bicing

Un cop feta la reserva, es disposarà de 5 minuts per anar a buscar la bicicleta a l’estació

El 2021, l’ús de la bicicleta elèctrica s’ha incrementat un 90% respecte al 2020

En els últims anys, el nou model de Bicing s’ha consolidat com un dels modes de transport més segurs, sostenibles i saludables

El Bicing continua implementant noves funcionalitats per millorar l’experiència d’ús dels  abonats i abonades. A partir d’avui, es pot reservar una bici elèctrica per assegurar tenir-ne una a l’arribar a l’estació. La reserva s’haurà de fer a través de l’smou, l’app de mobilitat de Barcelona, a través de la que es gestiona el Bicing, entre molts d’altres serveis de la ciutat.

Per gaudir d’aquesta nova funcionalitat, només caldrà tenir actualitzada l’última versió d’smou. Una vegada dintre de l’app fer una reserva és molt senzill: només cal buscar al mapa l’estació d’origen i prémer el botó de reserva, i seleccionar quin tipus de bicicleta es vol, si mecànica o elèctrica. Quan un usuari hagi fet la reserva, tindrà 5 minuts per anar a  l’estació i recollir la bicicleta elèctrica.

La reserva de bicicletes mecàniques ja era una de la opcions que els usuaris i usuàries de Bicing tenien al seu abast dintre d’smou, a la que ara cal sumar la reserva de les elèctriques. A més, entre d’altres funcionalitats, l’smou permet que els usuaris i usuàries del servei puguin agafar bicicletes de forma còmoda i segura a través d’un codi QR, crear rutes, geolocalitzar les estacions més properes i consultar la disponibilitat de bicicletes

Un referent en mobilitat sostenible

El Bicing s’ha consolidat aquests últims anys, amb el seu nou model, com un dels modes de transport més segurs, sostenibles i saludables. En els darrers dos anys, el nombre de quilòmetres fets amb Bicing s’ha triplicat, assolint la xifra de 35 milions durant el passat 2021. Un any que s’ha tancat amb la xifra de 130.000 abonats i abonades, un augment del 14% respecte al 2019, abans de l’inici de la pandèmia. La tendència a l’increment d’ús de la bicicleta elèctrica és clara: els usos el 2021 s´han incrementat un 90% respecte al 2020, superant els 5 milions de viatges anuals i representant ja més del 36% dels viatges totals . Per altra banda,  cada bicicleta realitza una mitjana de 750 km cada mes, mentre que cada bici mecànica en fa 400 km.