El Palau Sant Jordi estrena il·luminació exterior celebrant el Dia Internacional de les Dones

Comparteix
09/03/2022
Imatge
El Palau Sant Jordi il·luminat de lila

La cúpula de l’edifici s’ha il·luminat avui, 8 de març, com a símbol del compromís de l’Anella Olímpica i B:SM amb la igualtat de les dones

Una tira LED de 425 metres i 44 focus a la coberta modernitzen la imatge exterior del Palau, sumant eficiència i respecte pel medi ambient

En els darrers dos anys, l’Anella Olímpica ha invertit 1,4 M€ en la millora de les instal·lacions i l’experiència del públic assistent

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones, avui, 8 de març, el Palau Sant Jordi es vesteix de lila per estrenar el nou sistema d’il·luminació exterior. L’acció, que té lloc fins a la mitjanit, és una mostra del compromís de l’Anella Olímpica i de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), gestora de l’espai, amb la igualtat de drets i oportunitats de les dones en tots els àmbits de la societat.

La nova il·luminació substitueix els antics projectors halògens de la cúpula per 44 focus d’alta eficiència i una tira LED de 425 metres que dibuixarà un nou perfil al contorn de la façana. La modernització del sistema lumínic respon també a criteris de sostenibilitat, ja que permetrà un estalvi energètic de prop del 60%. La inversió del projecte ha estat de 245.000€.

1,4 M€ per a la millora de les instal·lacions de l’Anella Olímpica

Trenta anys després dels Jocs Olímpics, Barcelona s’ha erigit com un exemple a nivell internacional pel que fa a la conservació de les instal·lacions olímpiques i la seva integració a la vida de la ciutadania. En els darrers dos anys, aprofitant la disminució d'activitat a conseqüència de la pandèmia, l'Anella OIímpica ha invertit més de 1,4 M€ al Palau Sant Jordi i l’Estadi Olímpic amb l’objectiu d’optimitzar l’operativa de les instal·lacions i millorar l’experiència del públic assistent.

Més enllà de la il·luminació led de la cúpula, s’han realitzat altres actuacions al Palau Sant Jordi, instal·lació que ha concentrat bona part dels treballs. Destaquen la reforma de la tribuna de premsa, la construcció de noves sortides d’emergència i l’ampliació de l’aforament de la pista principal, actuacions que consoliden l’status del Palau Sant Jordi com el recinte per a esdeveniments amb més capacitat de l’Estat. També s’ha cobert el pati interior del Sant Jordi Club per incrementar la superfície d’espais socials. Actualment, s’està treballant en la renovació dels característics cilindres que il·luminen l’Esplanada Olímpica.

Aquest 2022, l’Anella Olímpica té previst tornar a posicionar-se com un dels principals escenaris de grans esdeveniments de la ciutat. En total, acollirà més de 100 esdeveniments entre concerts, actes esportius, familiars i activitats de participació ciutadana. Entre les propostes programades, destaquen les gires de gran format de l’Estadi Olímpic (Red Hot Chili Peppers i Iron Maiden) i les actuacions d’artistes i grups nacionals i internacionals al Palau Sant Jordi (Dua Lipa, Alicia Keys, The Cure, Serrat, C.Tangana, Els Catarres, Sopa de Cabra, Antonio Orozco, entre d’altres). En el terreny esportiu, el Trial Indoor se sumarà a l’oferta viva i constant de l’Anella Olímpica de Barcelona.