El Parc d’Atraccions Tibidabo assoleix el Segell EFQM 500+

Comparteix
15/02/2022
Imatge
El Parc d’Atraccions Tibidabo assoleix el Segell EFQM 500+

El Club Excelencia en Gestión ha fet lliurament al President de PATSA Albert Batlle del segell EFQM 500+ aconseguit el passat mes de desembre. El Parc d’atraccions Tibidabo (PATSA) forma part del grup B:SM, empresa pública de l’Ajuntament de Barcelona

El Model EFQM sorgeix en la dècada dels 80 i, actualment, és un referent de gestió en l’àmbit de la Unió Europea

La concessió del Segell EFQM 500+ es basa en els criteris del Model d’Excel·lència Empresarial i consolida el Parc en els àmbits de l’excel·lència, innovació i sostenibilitat

El Parc d’Atraccions Tibidabo ha estat distingit amb el Segell EFQM 500+ que concedeix el Club Excelencia en Gestión, representant oficial a Espanya de la Fundació Europea per a la Gestió de la Qualitat (EFQM), entitat amb seu a Brussel·les i representació a més de 55 països.

El Segell EFQM és una certificació internacional que reconeix la gestió excel·lent, innovadora i sostenible de les organitzacions, utilitzant l’avaluació amb el Model EFQM. L’avaluació ha consistit en una reflexió estratègica, realitzada tenint de referència el Model EFQM, que ha ajudat al Tibidabo a tenir una visió completa de la seva gestió.

Amb el Segell EFQM 500+ s’han reconegut i premiat diferents iniciatives que du a terme el Parc, com l’excel·lent gestió d’aliances del Tibidabo que afecten directament a l’entorn, no només al Parc, sinó també a la ciutat de Barcelona, com són els acord amb Unicef – Comitè Catalunya, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Lego o el Parc Natural de la Serra de Collserola.

L’aliança amb Unicef Comitè Catalunya té com a objectiu impulsar el coneixement dels drets dels infants entre la societat i el assistents al Parc. Aquesta sinergia representa un pas més en les accions de sensibilització social que realitza el Tibidabo per difondre missatges de tolerància, solidaritat i respecte entre tots els seus visitants. La Cançó de Pau, celebrada cada mes de desembre al Parc, és l’acció central de la col·laboració entre Unicef i Tibidabo.

Per la seva part, l’aliança amb la UPC fa realitat un projecte educatiu, el Fisidabo, que converteix el Parc d’Atraccions Tibidabo en un laboratori de ciències perquè els alumnes de secundària descobreixin la física que hi ha amagada darrere de diferents atraccions. O el Creatibi Robòtics by Lego, un espai de robòtica educativa dins del Parc, on els infants poden gaudir de 6 activitats de robòtica com programar i codificar robots, descobrir les habilitats i moviments dels robots, entre d’altres.

Al 2014, el Parc d’atraccions Tibidabo i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola van signar un conveni de col·laboració per la conservació i divulgació del medi natural de Parc Natural de Collserola. L’aliança contempla tres àrees relaciones amb el medi ambient com promoure l’ús del transport col·lectiu per arribar al cim de la muntanya, la realització periòdica de manteniment de la vegetació autòctona dins del recinte del Parc i accions de millores en la recollida selectiva de residus, així com del control d’aigua i electricitat.

També s’ha reconegut la millora i l’esforç mediambiental del Tibidabo gràcies a la implantació del nou pla de mobilitat per reduir i el transport privat al cim i l’emissió de gasos contaminants. Així com potenciar el transport col·lectiu mitjançant la Cuca de Llum, el qual s’alinea amb l’estratègia de Barcelona i apropa el Parc a la ciutat baixant l’experiència i la diversió de la Cuca de Llum posicionant-la com la primera atracció del Tibidabo.

Destaca l’escolta activa per millorar els serveis per a la clientela i la bona experiència que percep el client quan visita el Parc, gràcies a les treballadores i treballadors que es posicionen com l’element clau per a la millor experiència dels visitants. També s’ha reconegut la bona gestió del Tibidabo durant tota la pandèmia davant la incertesa que aquesta ha provocat.

El resultat de l’avaluació ha estat un informe que inclou tots els punts forts del Tibidabo abans esmentats, també oportunitats de millora i bones pràctiques de l’organització, per a seguir aquest camí cap a l’excel·lència i mantenir-ho en el temps.

“L’obtenció del Segell EFQM 500+ consolida al Parc en l’excel·lència, innovació i sostenibilitat. També proporciona un increment en la satisfacció, el compromís i l’orgull de pertinença de les persones que formen part del Parc d’atraccions Tibidabo. Un camí per garantir que el Parc pugui seguir durant 120 anys més sent l’espai de diversió, educació i solidaritat referent a Barcelona”, destaca Rosa Ortiz, Directora General del Parc d’atraccions Tibidabo.

“Com a representant del Club Excelencia en Gestión i com a ciutadà de Barcelona, és una gran satisfacció i un orgull comptar amb una organització pública que aporta felicitat als seus ciutadans i visitants a través d'una gestió excel·lent, innovadora i sostenible. El Tibidabo representa un exemple d'organització excepcional, destacant el seu compromís social, la seva integració en el territori, un equilibri entre el present i el futur, a més d’una implicació amb tots els seus diferents grups d'interès. En definitiva, una organització exemplar que afronta els seus desafiaments per a garantir-se un futur sostenible a llarg termini”, destaca Miquel Romero, Director de Marketing y Comercial del Club Excelencia en Gestión.