El Park Güell es prepara per a l’estiu amb música, cinema, noves rutes culturals i visites guiades 

Comparteix
29/05/2022
Imatge
Vista de l'accés principals del Park Güell des de la Plaça de la Natura al vespre

El Park acull la 9a edició del cicle “Història i música de Barcelona”, que enguany retrà homenatge a la música que s’emetia a Ràdio Barcelona durant la Guerra Civil

També tornen les projeccions de “Barcelona en moviment, nits de cinema”, que posarà en valor la relació de la ciutat amb la indústria cinematogràfica

El MUHBA també programarà nous recorreguts històrics, i el Park oferirà visites guiades

El Park Güell acollirà una completa programació cultural durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre. Organitzada amb la col·laboració del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), l’objectiu és oferir noves oportunitats perquè la ciutadania gaudeixi d’aquest espai emblemàtic. 

Les activitats tenen com a eix transversal la història de la ciutat.  Entre l’oferta de propostes destaca la 9a edició del cicle “Història i música de Barcelona”, les projeccions cinematogràfiques de “Barcelona en moviment, nits de cinema”, així com nous itineraris i visites comentades. En paral·lel, el Park oferirà visites guiades en català, castellà, anglès i francès. 

9è cicle “Història i música de Barcelona” 

Un estiu més, la Plaça de la Natura es convertirà en un gran escenari musical, amb motiu de la celebració del 9è cicle “Història i música de Barcelona”, organitzat amb la col·laboració de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Enguany, la programació porta per títol “Música, Guerra i Ràdio Barcelona”, ja que recupera part de les obres i estils musicals que durant la Guerra Civil sonaven a Ràdio Barcelona: concerts interpretats en directe per l’orquestra simfònica de l’emissora, conjunts de cambra i de lied, i també de ballables, de jazz i de clàssica. Així, s’intentarà reproduir l’atmosfera que la música era capaç de generar, malgrat la guerra, a les cases i als locals i cafès on els oients es trobaven per escoltar la ràdio. 

  • Música de cambra on the air (divendres 17 de juny, a les 20.30 h), amb Maria Cuatrecasas (violí) i Ignasi Piera (violoncel).
  • El Jazz més europeu (divendres 1 de juliol, a les 20.30 h ), amb Eva Slongo, Tcha Limberger, Bastien Ribot, Christoph Mallinger, Albert Bello, Oriol Saña i professors i alumnes de l’EMMCA.
  • El lied sonava en català (divendres 8 de juliol, a les 20.30 h ), amb Mireia Tarragó (veu), Laura Peribañez (violoncel) i Carmen Santamaria (piano).
  • La cobla contra el feixisme (divendres 15 de juliol, a les 20.30 h ), amb la cobla de l’ESMUC.

4t cicle “Barcelona en moviment, nits de cinema”

La Plaça de la Natura també serà en un gran cinema a l’aire lliure amb el cicle “Barcelona en moviment, nits de cinema”. Sota el títol “Barcelona plató: quan la ciutat és escenari”, preveu la projecció d’obres cinematogràfiques que s’han rodat en gran part a Barcelona, i que han donat protagonisme a les característiques urbanístiques i orogràfiques de la ciutat. 

El cicle ha programat les projeccions de títols com la Vida en sombras (dimecres 22 de juny, a les 21.30h), El perfume (dimecres 29 de juny, a les 21.30 h) i The machinist (dimecres 6 de juliol, a les 21.30 h). El perfume i The machinist seran en VOS subtitulada al castellà.

Tant els concerts com els passis de cinema tenen entrada gratuïta prèvia reserva. Es podrà fer al web del MUHBA a partir del dia 1 de juny. 

Itineraris i recorreguts històrics

El MUHBA també donarà continuïtat a diferents formats d’activitats històriques els mesos de juny, juliol, agost i setembre. Tindran un preu de 2 € i una durada aproximada d’entre 1 i 3 hores, i tractaran diferents aspectes relacionats amb l’evolució del Park, el seu vincle amb la ciutat i l’evolució dels barris propers a principis del segle XX. Les dates i horaris d’aquestes visites, així com la compra d’entrades, estaran disponibles al web del MUHBA a partir del mes de juny.

Més visites guiades durant els mesos d’estiu

El Park també reforçarà durant els propers mesos l’oferta de visites guiades. Durant el mes de juny, les visites guiades es podran fer tots els divendres i caps de setmana, mentre que al juliol i a l’agost estaran disponibles tots els dies de la setmana. Els recorreguts es podran realitzar en diferents horaris en català, castellà, anglès i francès. 

El preu de la visita és de 22 € i inclou tant l’entrada general al Park com el servei de guiatge especialitzat. Les entrades es poden adquirir directament al web del Park Güell