El Park Güell programa itineraris i visites comentades sobre els seus orígens històrics i el desenvolupament dels barris de l’entorn

Comparteix
27/04/2022
Imatge
Fotografia panoràmica de l'entrada del Park Güell en un dia assolellat

Les anècdotes sorgides al voltant de la construcció del Park, el desenvolupament del barri de la Salut com a espai de segones residències i la importància del paisatgisme en l’obra de Gaudí són alguns dels temes que es desenvoluparan durant els recorreguts. 

Els itineraris, realitzats amb la col·laboració del MUHBA, es faran al maig i tindran un preu màxim de 2 €. Les entrades poden adquirir-se al web del MUHBA 

Un passeig per la història d’una de les obres més destacades d’Antoni Gaudí i pel desenvolupament dels barris que la van veure néixer. El Park Güell, en col·laboració amb el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), oferirà visites comentades i itineraris per descobrir diferents aspectes relacionats amb la construcció del Park i el context històric i social en què es va produir. 

Els recorreguts, que tindran lloc durant el mes de maig, permetran conèixer els orígens del Park Güell i la realitat social vigent a la Barcelona del 1900, especialment als barris de la Salut i la vila de Gràcia. Les activitats es duran a terme en horari de matí i tindran una duració aproximada d’entre dues i tres hores. 

Els itineraris són una oportunitat per apropar el Park Güell a la ciutadania de Barcelona, especialment al veïnat dels barris de l’entorn. El contingut de les visites, supervisat pel MUHBA, desenvolupa aspectes com els reptes que es van haver de superar durant la concepció del planejament urbanístic de l’espai, la importància del paisatgisme en l’obra de Gaudí i la relació que mantenia en els seus orígens el Park amb la ciutat i els barris que s’anaven construint al seu entorn. 
Les visites es duran a terme els dies 8, 15, 21 i 28 de maig i tindran un cost màxim de 2 € per visitant. 

Itineraris culturals del mes de maig

  • “El Park Güell i l’aigua”: el recorregut permetrà descobrir com Antoni Gaudí i Eusebi Güell van definir un nou model de sistema hídric en el projecte d’urbanització de l’espai. En aquella època, el gran creixement de la ciutat posava en crisi les formes tradicionals de subministrament d’aigua creades a la baixa edat mitjana, per la qual cosa arquitecte i mecenes van haver de trobar noves solucions. La visita es realitzarà el 8 de maig d’11 a 12.30 h i tindrà un cost de 2 €.
  • “El Park Güell i Barcelona”. Visita a la Casa del Guarda i itinerari que ressegueix el procés de construcció i formalització del Park Güell i la seva relació amb la ciutat de Barcelona. La visita serà el 15 de maig de 10 a 12 h, i tindrà un cost de 2€.
  • “Gràcia 1900. L'aparador burgès d'un barri obrer”. L’itinerari s’iniciarà al Park Güell (taquilles de la carretera del Carmel, 23), ubicat al barri de la Salut, un indret d’esbarjo per a les classes treballadores de l’època i, alhora, un dels territoris escollits per les elits barcelonines per construir la segona residència. Des d’aquí s’iniciarà un recorregut pels carrers de l’antiga vila de Gràcia, on encara avui es poden admirar grans cases del tombant del segle XIX i on s’hi troben traces dels conflictes i les contradiccions característics de la metròpoli moderna. La visita, que finalitzarà als Jardinets de Gràcia, es realitzarà el 21 de maig de 10.30 a 13 h. La inscripció, que en aquest cas és gratuïta, ja s’ha tancat. 
  • “Gaudí al Park Güell: arquitecte, urbanista i paisatgista”. La ruta repassarà la trajectòria d’Antoni Gaudí i Eusebi Güell per entendre el Park com l’obra conjunta d’un arquitecte i un mecenes. La visita situa el projecte en la trajectòria d’un Gaudí que expandirà el seu paper d’arquitecte compromès amb les arts i el diàleg amb la natura, per esdevenir urbanista i paisatgista. Es realitzarà el 28 de maig d’11 a 13 h i tindrà un cost de 2 €.

Les entrades per a les itineraris i visites comentades ja estan disponibles al web del MUHBA