El Port Olímpic acollirà la sortida de la XIX Regata Ophiusa

Comparteix
22/03/2022
Imatge
Imatge panoràmica del Port Olímpic

És el primer cop que Barcelona esdevé el port de sortida d’aquesta prova, que tindrà lloc del 14 al 16 d’abril, i finalitzarà a Formentera

El Port Olímpic segueix millorant les seves instal·lacions per esdevenir un nou punt de referència per a la pràctica nàutica a la ciutat

Barcelona serà, per primer cop, el punt de sortida de la Regata Ophiusa, que uneix la costa catalana amb l’illa de Formentera. El Port Olímpic acollirà l’inici d’aquesta prova, que tindrà lloc entre el 14 i el 16 d’abril, i que arriba enguany a la dinovena edició.

23 embarcacions van participar l’any passat en aquesta competició, que fins ara salpava del Port de Sitges. La millora de les instal·lacions realitzades darrerament al Port Olímpic i la fondària de la bocana, de 4 metres de calat, facilitaran que bona part de les embarcacions puguin concentrar-se dins del Port, entre altres mesures de seguretat aportades.
 
Millores que reverteixen en la dinamització de l’activitat nàutica  

El Port Olímpic treballa per contribuir a la dinamització de l’activitat nàutica a la ciutat,  que és un dels eixos estratègics del projecte de transformació. Per assolir aquests objectius, un dels àmbits d’actuació de B:SM és la millora de les instal·lacions portuàries. En aquest sentit, a finals de febrer van finalitzar les obres de millora del tren de fondeig. Això implica un augment de la seguretat de les embarcacions i de la comoditat dels usuaris i usuàries. També s’ha canviat el sistema d’amarratge de guies, instal·lant-ne un de doble que facilita la col·locació del patró i evita enganxades entre les pròpies guies.

Aquestes obres d’adequació, que han tingut un pressupost de 444.000 €, han permès que es porti a terme la reordenació dels amarradors, per adaptar-ne l’amplitud i garantir les necessitats actuals de les mànegues dels vaixells. Així, s’ha reorganitzat la flota als molls de Marina, Mestral i Gregal i dels pantalans, ordenant les embarcacions per tipologia i segons les necessitats dels usuaris i usuàries. Com a resultat, l’espai dedicat a cada embarcació ha augmentat.

Un Port Olímpic arrelat a la ciutat i al mar

Des del març del 2020, Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) gestiona el Port Olímpic per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de dirigir la transformació de la instal·lació. En aquesta nova etapa, el Port Olímpic vol ser un espai ciutadà en què convisquin, sota criteris de sostenibilitat i gestió pública, la nàutica amb la generació d’activitat econòmica, principalment vinculada al mar i a l’economia blava.
La col·laboració amb l’organització de la XIX Regata Ophiusa entronca amb la voluntat de potenciar la connexió del Port Olímpic amb l’esport i l’activitat nàutica.