El Port Olímpic acull la segona jornada de la Regata Barcelona 4 Clubs

Comparteix
01/04/2022
Imatge
Cinc velers en les aigües del  Port Olímpic en un dia assolellat

Amb 75 vaixells en competició, és el campionat de vela de creuer amb més participació de Catalunya

La regata està formada per quatre proves organitzades pel Club de Vela Badalona, el Reial Club Nàutic de Barcelona, el Reial Club Marítim de Barcelona i el Club de Mar Port Olímpic, que exercirà d’amfitrió de la jornada

L’activitat nàutica del Port Olímpic pren embranzida. El proper diumenge 3 d’abril, a partir de les 12.30 h, es disputarà la segona prova de la Barcelona 4 Clubs, una regata social de vela de creuer coorganitzada pel Club de Mar Port Olímpic, el Reial Club Nàutic de Barcelona, el Reial Club Marítim de Barcelona i el Club de Vela de Badalona.

La prova, que va néixer el 2017, és el campionat de vela de creuer amb més participació de Catalunya, amb 75 vaixells en competició.

Aquesta segona jornada està organitzada pel Club de Mar Port Olímpic, que pren el relleu del Club de Vela de Badalona, que va ser responsable de l’organització d’una primera prova el passat mes de febrer. El campionat comptarà amb dues jornades més que se celebraran el 22 de maig i el 24 de setembre, i que seran organitzades pel Reial Club Nàutic de Barcelona i el Reial Club Marítim de Barcelona, respectivament.

La dinamització de l’activitat nàutica, un dels eixos estratègics del Port Olímpic

Un dels eixos del projecte de transformació del Port Olímpic és la dinamització de l’activitat nàutica i el seu apropament a la ciutadania. En aquesta nova etapa, el Port Olímpic vol actuar com a catalitzador de les activitats i propostes dels agents presents a les instal·lacions, generant sinèrgies i fomentant iniciatives compartides que repercuteixin en el posicionament de l’espai com a escenari de regates i altres activitats de divulgació marina.

Per assolir aquests objectius, un dels àmbits de treball de B:SM és la millora de les instal·lacions portuàries. Entre altres actuacions, en les darreres setmanes s’han realitzat els treballs de millora del tren de fondeig, la qual cosa permet augmentar la seguretat de les embarcacions i la comoditat de les persones usuàries, així com la reordenació dels amarradors i la renovació del sistema d’amarratge. A més, s’està portant a terme el dragatge de la bocana, una operació que preveu retirar 3.000 m3 de sorra del fons marí per guanyar profunditat i garantir el calat necessari per al pas de les naus. Un cop assecada, la sorra es dipositarà a la Platja de la Barceloneta per contribuir a la regeneració sostenible del litoral barceloní.  En total, aquest paquet de millores nàutiques ha suposat una inversió de 529.228,25 euros.