El Port Olímpic, punt de sortida de la Regata Ophiusa

Comparteix
14/04/2022
Imatge
Imatge panoràmica del Port Olímpic en un dia assolellat

La XIX edició de la Regata Ophiusa tindrà lloc entre el 14 i el 16 d’abril

El Port Olímpic continua treballant per contribuir a la dinamització de l’activitat nàutica, un dels eixos estratègics del projecte de transformació

El Port Olímpic acull, per primer cop, la sortida de la Regata Ophiusa. Demà, 14 d’abril, Barcelona esdevindrà l’inici d’aquesta prova, que uneix la costa catalana amb l’illa de Formentera i arriba a la dinovena edició. La regata, que finalitzarà el dia 16 d’abril, comptarà amb 92 participants, repartits en 22 embarcacions, 12 que sortiran del Port Olímpic i 6 que sortiran des de Mallorca. L’arribada a Formentera està prevista per al dissabte a les 14 h. En la passada edició de la regata, que fins ara salpava del Port de Sitges, van participar 19 velers.

Les millores realitzades darrerament a les instal·lacions del Port, han permès incrementar la seguretat de la navegació i millorar-ne l’accés per via marítima. Les tasques de dragatge de la bocana han ampliat el seu calat fins els 4 metres, el que facilitarà que les embarcacions puguin concentrar-se dins del Port al moment de la sortida.

El Port Olímpic, espai dinamitzador d’activitat nàutica

Des del març del 2020, Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) gestiona el Port Olímpic per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de dirigir la transformació de la instal·lació. En aquesta nova etapa, el Port Olímpic vol ser un espai ciutadà en què convisquin, sota criteris de sostenibilitat i gestió pública, la nàutica amb la generació d’activitat econòmica, principalment vinculada al mar i a l’economia blava.

A finals de febrer van finalitzar les obres del tren de fondeig i el sistema d’amarratge de guies. Aquestes adequacions han permès la reordenació dels amarradors, per adaptar-ne l’amplitud i garantir les necessitats actuals de les mànegues dels vaixells. Com a resultat, l’espai dedicat a cada embarcació ha augmentat.

L’acollida de la XIX Regata Ophiusa entronca amb la voluntat de potenciar la connexió del Port Olímpic amb l’esport i l’activitat nàutica.