El Tibidabo celebra els 20 anys de titularitat pública el dia del seu 121è aniversari

Comparteix
03/11/2022
Imatge
Vista panoràmica del Parc d'Atraccions Tibidabo

El proper dissabte, 5 de novembre, el Parc d’atraccions Tibidabo commemora els 20 anys de titularitat de l’Ajuntament de Barcelona i els 121 anys d’història amb una jornada festiva que comptarà amb activitats per a tots els públics

Sota la gestió de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), el Tibidabo ha assolit grans fites com l’obertura a la ciutadania de l’Àrea Panoràmica, la nova muntanya russa i la inauguració de la Cuca de Llum 

L’acte comptarà amb la presència del regidor de Sarrià – Sant Gervasi i president del Parc d’atraccions Tibidabo, Albert Batlle

Aquest dissabte, 5 de novembre, el Parc d’atraccions Tibidabo commemorarà el seu 121è aniversari i els 20 anys de titularitat municipal. La segona Festa Major del Parc servirà per celebrar una doble efemèride amb la que el Tibidabo vol posar en valor tant la gestió realitzada per Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) en aquestes dues dècades com els 121 anys d’història del Parc més emblemàtic de la ciutat de Barcelona i el segon més antic d’Europa, per darrere del Tívoli de Dinamarca.

L’objectiu principal de la festa és celebrar amb tota la ciutadania el vincle històric que uneix Barcelona amb el Tibidabo i recordar les grans fites que s’han assolit en els últims 20 anys.

20 anys en constant creixement

Al llarg d’aquestes dues dècades i gràcies al lideratge de l’Ajuntament de Barcelona i l’impuls de B:SM, el Parc d’atraccions Tibidabo ha millorat en molts aspectes, sempre sota els quatre eixos que guien el dia a dia del Parc: sostenibilitat, educació, experiències i solidaritat. 

Com a resultat, en aquestes dues dècades, el Tibidabo ha fet palès el valor afegit que la gestió pública pot aportar a una infraestructura emblemàtica com la del Parc. Més enllà de totes les millores a nivell tangible com les noves atraccions, la modernització dels espais, o la innovació en els serveis, la titularitat pública, a través de B:SM, ha permès alinear el Parc amb els valors propis de Barcelona, al temps que ha ajudat a integrar el Parc en el dia a dia de la ciutadania, que veu el Tibidabo com una part més de la ciutat on viu.

Sota l’eix de la solidaritat i l’educació, el Parc col·labora amb moltes entitats sense ànim de lucre (Unicef, Vozes, Fundació RMyB, etc.) amb l’objectiu de fer del Tibidabo un espai accessible a tothom. L’any 2008 es va iniciar el projecte de les activitats didàctiques de ciència, tecnologia i medi ambient en les quals s’ofereix la possibilitat que els grups escolars estudiïn conceptes complexos i en vegin l’aplicació pràctica muntats a les mateixes atraccions. Aquest projecte va reforçar-se l’any 2014 amb l’estrena del programa Fisidabo, de la mà de la Universitat Politècnica de Catalunya.

En l’àmbit de la sostenibilitat, destaca l’aposta, ara fa més de 10 anys, per impulsar el projecte d'accés al cim de Collserola, convertint l'entorn en una zona de vianants i afegint els autobusos llançadora. Aquest projecte ha culminat amb la inauguració de la Cuca de Llum, el nou Funicular del Tibidabo, que dobla la capacitat d'afluència i disminueix el temps de trajecte a quatre minuts, convertint-se en un exemple de transport col·lectiu sostenible a escala mundial.

Finalment, les experiències les protagonitzen les més de 600.000 persones que aquest any visitaran el Parc, una xifra que s’apropa a les dades rècord d’anys anteriors a la pandèmia. 

Garantir la millora de les experiències és una línia estratègica que comparteixen B:SM i el Tibidabo. Alguns exemples són la inauguració del Virtual Express (2017), primera atracció del territori amb realitat virtual, i la futura caiguda lliure que s’inaugurarà a principis del 2024.

Una jornada plena de màgia

L’acte de commemoració del 121è aniversari i els 20 anys de titularitat municipal se celebrarà dissabte 5 de novembre, al Parc d’atraccions Tibidabo, a partir de les 10 hores i comptarà amb la presència del regidor de Sarrià – Sant Gervasi i president del Parc d’atraccions Tibidabo, Albert Batlle. Tanmateix, estaran convidats extreballadors del Parc i les famílies del TibiClub. Al llarg del matí hi haurà un seguit d’activitats com ara castellers, batucada, personatges d’època i un pastís commemoratiu de la pastisseria Escribà.