El Tibidabo celebra la festa ‘Un estiu sense barreres’

Comparteix
09/06/2022
Imatge
Mil persones amb diversitat funcional gaudeixen de les atraccions del Tibidabo

Es tracta de la 26a edició d’aquesta jornada solidària, en la que el Parc obre les seves portes perquè més de 1.000 persones amb diversitat funcional puguin gaudir d’una jornada gratuïta d’activitats

El Tibidabo continua treballant per fer els seus espais cada vegada més accessibles i inclusius

El Parc d’Atraccions Tibidabo mostra la seva cara més inclusiva amb la celebració de la 26a edició de la festa solidària “Un estiu sense barreres”. El Parc ha obert avui les portes gratuïtament a 1.000 persones amb diversitat funcional perquè puguin gaudir de les atraccions i els espectacles. La jornada està organitzada amb la col·laboració de 118 voluntaris de la Creu Roja i Voluntaris 2000, i amb la participació d’11 entitats i associacions d’arreu de Catalunya.

Aquest acte forma part dels projectes d’acció social que desenvolupa el Tibidabo per fomentar la inclusió de diferents col·lectius. “Un estiu sense barreres” vetlla cada any, en concret, per la inclusió de les persones amb diversitat funcional, i treballa per fomentar la seva autonomia personal i social. Aquesta edició s’ha centrat en una de les darreres novetats del Parc: el funicular la Cuca de Llum que, amb el seu disseny innovador, permet alliberar espai en el seu interior i adaptar-lo a persones amb mobilitat reduïda.

Un Tibidabo cada cop més accessible

El Parc manté el seu esperit integrador i continua amb el compromís de fer els seus espais i atraccions més accessibles. Per aquest motiu, any rere any les instal·lacions s’adapten perquè cada cop més persones puguin gaudir-ne.  

Actualment, el Tibidabo compta amb un dossier d’anticipació on es poden consultar les diferents característiques de les atraccions a través de pictogrames descriptius. Aquesta guia permet que les famílies i les educadores i educadors planifiquin la visita al Parc anticipadament. A més, l’any 2018 es va crear un plànol d’accessibilitat on es reprodueix el Parc amb tots els serveis disponibles.

A banda, disposa de més de la meitat de les atraccions totalment adaptades per a persones amb mobilitat reduïda, com la roda panoràmica Giradabo o l’Embruixabruixes, que té vagons adaptats. En el cas de l’Àrea Panoràmica, l’espai disposa d’un panell de Barcelona on hi ha indicats, en braille, els elements arquitectònics i espais més emblemàtics de la ciutat. 

Totes les accions en matèria d’accessibilitat del Parc d’Atraccions es poden consultar al nou apartat de la web: www.tibidabo.cat/accessibilitat