El Tibidabo més solidari

Comparteix
27/01/2022
Imatge
Acte solidari al Tibidabo

Al 2021, el Parc ha acollit 13 jornades solidàries en compromís amb la infància i la inclusió de diferents col·lectius vulnerables, recaptant més de 37.000€ per a diferents Associacions

La solidaritat és un dels quatre eixos principals del Parc d’Atraccions Tibidabo, i durant la temporada 2021, s’ha treballat en aquest sentit, acollint un total de 13 jornades solidàries que s’emmarquen dins de l’acció social Tibidabo Solidari, on han participat més de 20.000 persones i s’ha fet una recaptació de més de 37.000€ per a les diferents tasques que realitzen les entitats col·laboradores.

Algunes de les jornades que s’emmarquen dins del Tibidabo Solidari són la Festa del Cor, de la mà de l’AACIC (Associació de Cardiopaties Congènites), on l’objectiu és donar suport a infants i joves amb cardiopaties congènites. El mes dels Nassos amb l’ONG Pallapupas, on l’objectiu ha estat recaptar fons per a les tasques socials que desenvolupa la ONG.

La Festa per la Infància on 254 nenes i nens en risc d’exclusió social van venir a gaudir del Parc de manera gratuïta. Un cop de Mà, organitzada conjuntament amb la Fundación Migranodearena, on van participar 3 ONG’s: Associació espanyola contra el càncer (AECC), Fundación Educación y Cooperación (EDUCO) i Ayuda a la infancia sin recursos (AIS). Durant el dia les entitats van fer tallers relacionats amb la tasca que duen a terme amb la infància. L’Estiu Solidari, on aquesta temporada el Tibidabo ha atorgat 3.805 beques solidàries durant tot l’estiu amb el principal objectiu que nenes i nens que no es poden permetre venir al Parc, ho puguin fer de manera gratuïta durant una jornada sencera.

Destaca la Cançó de Pau que enguany ha arribat a la seva 24a edició amb la presència de 2.032 persones. En la jornada, els infants escriuen missatges de Pau al Gran Llibre de la Pau del Tibidabo per després ser llegits per les ambaixadores i ambaixadors de Pau. Aquesta edició ha comptat amb la presència de la cantant i compositora de cançons infantils Damàris Gelabert, encarregada d’amenitzar la jornada amb alguns dels seus èxits musicals.

Des de l’any 2012, la Cançó de Pau es celebra cada desembre al Tibidabo de la mà d’Unicef Comitè Catalunya, ja que va ser l’any que es va signar l’aliança entre ambdues entitats. La temporada 2022 destaca pel 10è aniversari d’aquesta unió entre Unicef i Tibidabo. Des dels seus inicis, l’aliança ha tingut com a objectiu impulsar el coneixement dels drets dels infants entre les famílies que visiten el Parc a través de tallers educatius, xerrades i esdeveniments. Aquesta aliança és un pas més en les accions de sensibilització social que el Tibidabo realitza al llarg de l’any, amb l’objectiu de difondre missatges de tolerància, solidaritat i respecte entre tots els seus visitants, especialment entre els infants i el jovent.

Aquesta temporada i com a novetat, el Tibidabo ha acollit per primera vegada dues jornades solidàries noves: Posa’t la Gorra, organitzada per l’AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya), on van assistir més de 2.200 persones i on l’objectiu era donar a conèixer la realitat dels infants i adolescents amb càncer i de les seves famílies, normalitzant la malaltia i pal·liant les necessitats que sorgeixen a partir del seu diagnòstic; i Connecta’t al Blau, organitzada per APRENEM Autisme, on va haver presència de més de 1.500 persones amb l’objectiu de sensibilitzar a la societat de la realitat dels infants i joves amb trastorn de l’espectre autista i de les seves famílies, així com reivindicar els seus drets i trencar diferents mites i estereotips per afavorir la seva inclusió social.