El Zoo de Barcelona prepara un espai divulgatiu sobre la tinença responsable d’animals

Comparteix
03/08/2022
Imatge

El Centre de Descoberta Cuida’ls donarà la benvinguda als visitants que accedeixin al Zoo pel Parc de la Ciutadella i serà un espai per a conèixer la importància de la tinença responsable d’animals  

Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) ha començat a treballar en la redacció del projecte d’aquesta nova instal·lació que s’emmarca en el Nou Model de Zoo per la seva finalitat educativa i de sensibilització 

El nou espai, finançat amb els Fons Next Generation, permetrà reforçar i difondre el paper del Zoo com a centre adherit al conveni internacional CITES per evitar el tràfic il·legal d’espècies salvatges 

El Zoo de Barcelona prepara el Centre de Descoberta Cuida’ls, un nou espai divulgatiu sobre la tinença responsable d’animals adreçat a tots els públics. Amb una superfície aproximada de 600 m2, aquest nou espai s’ubicarà a tocar de l’accés pel Parc de la Ciutadella, entre l’Espai d’Invertebrats i la instal·lació de les zebres. Serà, per tant, el punt de benvinguda per a tots aquells visitants que entrin al Zoo pel Parc de la Ciutadella.  

Amb l’objectiu de continuar avançant en el Nou Model de Zoo, basat en l’educació, la recerca i la preservació de la biodiversitat, Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) ha començat a treballar en la redacció del projecte que ha de determinar com serà el nou Centre de Descoberta Cuida’ls, previst per a l’estiu del 2024. Aquest nou espai, pressupostat amb prop de 430.000 euros, compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat pels Fons Next Generation. 

Un espai de reflexió sobre la tinença responsable d’animals 

El benestar animal és un dels valors fonamentals del Nou Model de Zoo. És per això que el Centre de Descoberta Cuida’ls suposarà un pas endavant important del Zoo de Barcelona per a esdevenir un equipament de primer ordre en educació i sensibilització envers la biodiversitat. 

Aquesta nova instal·lació, semioberta, comptarà amb panells informatius, elements multimèdia i una àrea per a fer-hi tallers i activitats educatives. Serà un espai que oferirà informació i experiències als visitants per tal de conscienciar-los sobre la importància de la tinença responsable d’animals. 

Els continguts d’aquest nou centre, pensats per a grans i petits, posaran especial èmfasi en la necessitat d’evitar el comerç il·legal d’espècies amenaçades i animals, en general, així com els riscos que suposa l’abandonament d’animals exòtics en els hàbitats i ecosistemes naturals.

Tot plegat permetrà reforçar i difondre el paper del Zoo de Barcelona com a centre adherit, des de fa més de tres dècades, a la Convenció sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres (CITES), l’acord internacional i intergovernamental que té com a finalitat evitar el tràfic il·legal d’espècies. És l’acord que Espanya va subscriure l’any 1986 i que fa del Zoo de Barcelona un centre de rescat i acollida d’animals intervinguts per les administracions. Precisament, el Centre de Descoberta Cuida’ls donarà a conèixer als visitants la història i l’evolució d’alguns dels animals acollits al Zoo fruit d’aquest conveni internacional.