Endolla Barcelona dobla el nombre de persones usuàries en un any, apropant-se a les 13.000

16/08/2022
Imatge
Cotxe elèctric carregant-se amb la xarxa Endolla Barcelona

La xarxa d’electromobilitat de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), Endolla Barcelona, tanca el primer semestre de l’any amb 48.800 recàrregues, un 48% més que durant el mateix període de l’any passat  

Entre els mesos de gener i juny s’han instal·lat cinc nous punts de recàrrega i abans de finals d’any se’n posaran una cinquantena més

La xarxa d’electromobilitat de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), Endolla Barcelona, continua creixent. Durant el primer semestre d’aquest any, els usos han experimentat un increment de gairebé el 48% respecte el mateix període de l’any passat. Aquesta pujada confirma la tendència a l’alça dels mesos anteriors i suposa un rècord històric des de la posada en marxa del servei. 

En concret, entre gener i juny de 2022, Endolla Barcelona ha registrat 48.800 recàrregues de vehicles elèctrics, enfront les 33.000 del primer semestre de l’any passat. Són 8.100 recàrregues mensuals, de mitjana, una xifra mai assolida fins ara. 

Aquests usos han suposat el subministrament de 479.000 kWh, un 87% més que el primer semestre de 2021. L’increment s’ha notat, principalment, en el nombre i la durada de les càrregues de cotxes elèctrics que es produeixen als punts Endolla Barcelona que hi ha al carrer. En concret, han sigut un 50% superiors que en el mateix període de l’any anterior. Per contra, les càrregues realitzades a la Xarxa d’Aparcaments B:SM han registrat un augment inferior, del 42%.  

El nombre d’usuaris de la xarxa d’electromobilitat de B:SM també continua a l’alça. En aquests moments, en té més de 12.900, més del doble que el juny de l’any passat, quan en tenia 5.400. És un increment de gairebé 139 punts. 

Més disponibilitat i més punts de recàrrega 

Durant el primer semestre d’enguany també ha millorat la disponibilitat dels punts de recàrrega elèctrica de la xarxa Endolla Barcelona, passant del 93 al 98%. Aquesta millora s’ha aconseguit reforçant les tasques preventives de manteniment i ha anat acompanyada de la instal·lació de cinc nous punts de recàrrega al carrer. A més, abans de finals d’any, se’n posaran una cinquantena més. En aquest cas, en aparcaments B:SM. 

Barcelona, líder en electromobilitat al sud d’Europa amb Endolla

Amb més de 650 punts de recàrrega distribuïts per tota la ciutat, Endolla Barcelona és la xarxa pública d’electromobilitat més gran de l’Estat espanyol. Actualment, la xarxa disposa de 6,5 punts per km2 distribuïts per tots els barris, amb un punt de recàrrega per cada 11,4 vehicles elèctrics existents i una disponibilitat del servei del 98%. Aquestes xifres, sumades a la resta de punts d’ús públic, converteixen Barcelona en la segona ciutat europea amb major nombre de punts de recàrrega per km2, per darrera d’Estocolm, i la quarta per nombre de punts per habitant, precedida per Estocolm, Götegorg i Oslo.

Amb la voluntat de contribuir de forma sostenible en la transició energètica, el 75% dels punts de recàrrega d’Endolla Barcelona es troben a la Xarxa d’Aparcaments B:SM, un fet que permet prioritzar les recàrregues planificades en hores vall, als aparcaments, i oferir una xarxa eficient a aquelles persones que no disposen de punts de recàrrega als seus domicilis o llocs de treball. Això també permet concentrar al carrer els punts de recàrrega ràpida per a usos esporàdics i no planificats, minimitzant l’ocupació de l’espai públic i reduint les externalitats associades a l’estacionament.