Es compleixen 10 anys de l’aliança estratègica del Tibidabo amb Unicef

Comparteix
28/05/2022
Imatge
Celebració d'una festa d'Unicef, plena de nens i globus blaus, al Parc d'Atraccions Tibidabo

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Dret al Joc, el Parc d’Atraccions acull avui un acte commemoratiu 

L’acord ha fet possible la construcció de més de 100 noves escoles a Guinea Bissau i ha permès que 111.352 infants de Madagascar tinguin accés a l’educació

Una dècada de compromís conjunt a favor dels drets de la infància. El Parc d’Atraccions Tibidabo i UNICEF celebren avui el desè aniversari de l’aliança estratègica amb què les dues organitzacions treballen a favor dels drets dels nens i les nenes. 
 
La celebració coincideix amb el Dia Internacional del Dret al Joc. 500 membres del TibiClub, escollits per sorteig, han pogut sumar-s’hi i rebre un peluix commemoratiu de les mascotes del Parc.

L’acte ha comptat amb la presència d’Albert Batlle, cinquè tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona i president del Parc d’Atraccions Tibidabo, i Jaume Lanaspa, president d’UNICEF Comitè Catalunya. Tots dos han explicat en els seus parlaments què han suposat aquests 10 anys d’aliança per cada una de les organitzacions. 

A més, durant la jornada es podrà visitar una exposició al Museu dels Autòmats que recull les fites més importants d’aquests 10 anys de col·laboració. A la mostra, els visitants del Parc hi podran deixar un missatge personal sobre què representa el joc a les seves vides. 

Deu anys de compromís amb els drets de la infància 

L’acord de col·laboració entre el Parc d’Atraccions Tibidabo i UNICEF Comitè Catalunya va néixer l’any 2012. Des dels inicis, l’objectiu principal de les dues organitzacions s’ha basat en impulsar el coneixement dels drets dels infants entre la societat i els assistents al Parc. Aquesta aliança és un pas més en les accions de visibilització i sensibilització social que el Parc d’Atraccions Tibidabo realitza al llarg de l’any, especialment adreçades als més petits. 

El Tibidabo destina a UNICEF anualment el 0,4% dels ingressos provinents de la venda d’entrades i abonaments familiars, a més de l’import íntegre de 2 euros per cada entrada d’activitats solidàries. Aquests recursos fan possible el desenvolupament de diferents programes a favor de la infància més vulnerable arreu del món i, especialment, la iniciativa Escoles per Àfrica. 

La contribució del Parc d’Atraccions del Tibidabo s’ha destinat als programes d’Educació a Madagascar i Guinea Bissau,  dos països amb una pobresa persistent que actua com a barrera per al desenvolupament del país i dels seus ciutadans. Concretament, s’ha aconseguit la inclusió a l’escola de 111.352 infants a Madgascar i la construcció i rehabilitació de 100 escoles a Guinea Bissau, entre d’altres èxits. Tots els resultats i assoliments contribueixen a que cada cop més nens i nenes tinguin acomplert el seu dret a una educació de qualitat. A més, la consecució d’aquests assoliments repercutirà directament en el desenvolupament de les seves comunitats i, per tant, del seu país.  

En col·laboració amb UNICEF, Tibidabo realitza al llarg de l’any diferents activitats, tallers educatius, xerrades i esdeveniments amb l’objectiu de donar a conèixer els drets de la infància a les famílies, nens i nenes que visiten el Parc. A més, UNICEF ha estat present en diferents edicions de la festa de la Cançó de Pau.