La diversió torna al Tibidabo

Comparteix
02/03/2022
Imatge
Jaume Collboni a la roda de premsa d'inici de temporada del Parc d'atraccions Tibidabo

El Parc d’atraccions obre les seves portes el proper dissabte 5 de març recuperant l’oferta habitual d’atraccions i espectacles per garantir la diversió i l’emoció dels visitants

Aquesta temporada es commemoraran dues fites destacades: els 10 anys de l’aliança entre Unicef i el Tibidabo, i el vintè aniversari de la gestió pública del Parc per part de l’Ajuntament de Barcelona.

El Tibidabo Solidari desplegarà tota la seva acció social amb la celebració de més de 20 jornades amb entitats i associacions sense ànim de lucre, on participaran més de 100.000 persones.

Pel que fa a les atraccions i activitats, torna a funcionar l’Embruixabruixes, que reprèn l’activitat després de dos anys. A més, Virtual Express incorpora unes noves ulleres immersives i el Marionetarium estrena un nou espectacle.

Torna la diversió a Barcelona amb l’obertura del Parc d’atraccions emblemàtic de la ciutat. El Tibidabo obrirà les seves portes el proper dissabte 5 de març. Comença una nova temporada enfocada en els 4 eixos estratègics del Parc, l’experiència, l’educació, la solidaritat i la sostenibilitat, i que vindrà marcada per la recuperació de la il·lusió i la màgia.

El Tibidabo torna amb força recuperant l’obertura del Parc a les 11h

El Parc recupera l’horari habitual d’obertura, adaptant-se a la situació actual de tornada a la normalitat amb l’objectiu d’oferir una millor experiència i gaudiment a les famílies. A partir de les 11 h, estaran operatives atraccions com el Giradabo, la Talaia, l’Avió, Miramiralls, Crash Cars, Virtual Express, Globus, Diavolo, Piratta i Muntanya Russa. A partir de les 12 h, s’oferirà la totalitat de l’oferta del Parc.

La temporada més màgica

La Cuca de Llum és la nova porta d’entrada a la muntanya i la primera experiència del Parc, consolidant-se com el mitjà col·lectiu més eficient i sostenible per arribar al Tibidabo. La Cuca de Llum està inclosa en l’entrada del Parc i facilita als visitants la pujada i baixada al cim de la muntanya. Des de la seva inauguració, al juny de 2021, més de 350.000 persones han viscut la impressionant experiència panoràmica del nou funicular.

Tibidabo torna a posar a disposició de les famílies més de 30 atraccions. A més, com a novetat, es recupera l’emblemàtica atracció Embruixabruixes, que reprèn l’activitat després de 2 anys. A més, el Virtual Express, l’atracció més tecnològica incorpora noves ulleres de realitat virtual per gaudir d’una experiència molt més immersiva.

Pel que fa als espectacles, el Tibidabo comptarà amb una àmplia cartellera al llarg de la temporada, adaptada a grans i petits i completant l’experiència màgica del Parc.

Coincidint amb l’inici de temporada, els primers dos caps de setmana de març, el Tibidabo es sumarà a la celebració de Carnestoltes amb una gran festa que culminarà amb una rua. Hi podran participar totes les famílies que hagin acudit al Parc i, en especial, les que hagin vingut disfressades.

Les mascotes continuaran sent les protagonistes durant la temporada amb el Meet&Greet de les Mascotes, un punt de trobada que apropa en Ti, la Bi, la Da i en Bo als nens i nenes. Com a novetat, aquest any cada mascota explicarà la seva història al públic visitant, una proposta que començarà el mes de març amb el conte del nostre ocellet Ti.

Els Marionetarium del Tibidabo aposta per un nou espectacle, “La Rambla del Marionetarium”, on més de 40 titelles col·laboraran en una gran desfilada única a Europa. La representació, mai vista amb anterioritat, és un homenatge al patrimoni d’Herta Frankel i a la celebració dels 75 anys de Chiquitín, la titella més antiga del Marionetarium.

L’Hotel Krueger continuarà sent un referent clau al Tibidabo amb una tematització de les seves escenes i personatges, seguint la tendència del darrer Nadal, quan va incorporar-se  el personatge Krampus amb una gran acollida. El plat fort, però, serà a l’octubre. Coincidint amb la celebració de Halloween, la Plaça dels Somnis acollirà l’espectacle “Tibidabo de por”. 

A l’estiu tornarà l’esperat espectacle Làser per amenitzar els vespres estivals, una proposta que l’any 2021 va ser vista per més de 90.000 persones. Per Nadal, el Parc acostarà la màgia de les festes amb la decoració i espectacles nadalencs.

Compromís social: El Tibidabo Solidari

El Parc d’atraccions Tibidabo és un espai compromès socialment i, any rere any, desenvolupa diferents projectes i iniciatives solidàries. La temporada passada, tot i la situació excepcional viscuda per la pandèmia, es van celebrar un total de 14 jornades solidàries, socials i culturals, on van participar més de 45.800 persones. També es van atorgar 3.859 beques per a infants en situació d’exclusió social.

Enguany es commemoraran els 10 anys de l’aliança entre Unicef i el Tibidabo, amb una jornada festiva al Parc dissabte 28 de maig, coincidint amb el Dia Internacional del Joc. Des del seu inici l’any 2012, l’objectiu de l’aliança entre ambdues organitzacions ha estat impulsar el coneixement dels drets dels infants entre la societat i els visitants del Parc.

Aquest 2022 està previst que el Parc aculli més de 20 actes socials, com les ja tradicionals jornades Un cop de mà, Estiu Sense Barreres, la Festa del Cor, Un dia de Nassos, Posa’t la Gorra, Connecta’t al Blau o la Cançó de Pau, entre d’altres. En aquests 20 esdeveniments solidaris i culturals es comptarà amb la col·laboració de diferents organitzacions sense ànim de lucre com l’ONG Pallapupas, la Fundación Migranodearena, AFANOC i Aprenem Autisme.

El compromís social del Parc segueix creixent. Aquest any s’han incorporat nous projectes solidaris com Educo, una ONG centrada en promoure societats justes i equitatives que garanteixin el benestar i els drets dels infants, que celebrarà la seva jornada solidària al Parc el 15 de maig, coincidint amb el Dia Internacional de les Famílies. El Tibidabo també acollirà la Cursa d’Orientació del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona (CEEB), una competició camp a través en què els corredors i corredores han de buscar fites i reconèixer un espai desconegut. La cursa tindrà lloc el dissabte 26 de març.

Dins del compromís social, el Tibidabo segueix apostant per la celebració del mes dels Hàbits Saludables, al novembre, on s’oferiran diferents activitats per a sòcies i socis com tallers d’alimentació saludable, de la mà de la Fundació Alícia. Per primer cop, s’incorpora un taller d’esport amb la col·laboració dels Clubs Claror.

Projectes educatius

Com a espai educador, Tibidabo acostarà la ciència d’una forma divertida a les nenes i els nens de la mà del Fisidabo 2K, el proper 20 de maig. Serà una jornada educativa en col·laboració amb el grau d’Enginyeria Física de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicacions de la UPC i Ciència 360. Durant tot el dia, el Parc d’atraccions Tibidabo és transforma en un laboratori per a més de 2.000 estudiants de 4t d’ESO i batxillerat, que realitzaran experiments de física utilitzant les atraccions del Parc.

Dins del Fisidabo destaca el projecte Fisidabo Hipàtia, on 3 grups del Batxillerat Internacional de Ciències i Matemàtiques CELLEX realitzen experiments que ells mateixos han creat i dissenyat.

El Tibidabo manté, també, el seu compromís amb el sector educatiu realitzant diferents activitats didàctiques de ciència, tecnologia i medi ambient, destinades a tots els cursos de primària, secundària i batxillerat, creades i impartides pels monitors i monitores del Parc.

El Parc d’atraccions Tibidabo, reconegut amb el Segell EFQM +500

El passat mes de desembre de 2021, es va distingir al Tibidabo amb el segell EFQM +500, una certificació internacional que reconeix la gestió excel·lent, innovadora i sostenible del Parc. El Segell també destaca diferents iniciatives com l’excel·lent gestió d’aliances amb Unicef Comitè Catalunya, la UPC, Lego o el Parc Natural de la Serra de Collserola.
Aquest reconeixement coincideix amb el 20è aniversari de la gestió pública del Tibidabo per part de l’Ajuntament de Barcelona.