La Fundació Zoo i DAMM impulsaran conjuntament projectes de conservació d’espècies autòctones

Comparteix
18/05/2022
Imatge
Ferreret del Zoo de Barcelona

L’acord contribuirà a reforçar els projectes de recuperació com el ferreret a Mallorca

La Fundació Zoo i DAMM han signat un acord de col·laboració amb l’objectiu d’impulsar conjuntament projectes de conservació d’espècies autòctones amenaçades. La coordinació entre les dues organitzacions ha permès establir un calendari de treball per als anys 2022 i el 2023 en el marc dels projectes de recuperació i seguiment que el Zoo dedica a espècies autòctones. 

La signatura de l’acord, que coincideix amb la celebració del Dia Internacional de la Biodiversitat, que té lloc el proper diumenge 22 de maig, entronca amb la voluntat del Zoo de Barcelona de continuar impulsant un model compromès amb el benestar dels animals i la conservació de la biodiversitat, així com la posada en marxa de projectes que contribueixin a la recerca, conservació, educació i sensibilització sobre espècies amenaçades i la protecció dels ecosistemes. 

Aquest acord es part del compromís amb la cura del medi ambient de Damm, sent la reducció de l'impacte en l'entorn, la lluita contra el canvi climàtic i la protecció de la biodiversitat peces clau per a la companyia. 

Impuls del projecte de protecció del ferreret a Mallorca

Entre les espècies incloses a l’acord, es reforçarà les tasques de conservació del ferreret, una espècie d’amfibi pròpia de la Serra de Tramuntana, a Mallorca. 

El Zoo de Barcelona va iniciar aquesta línia de treball l’any 1993, en col·laboració amb el Govern Balear. Des d’aleshores, s’ha aconseguit estabilitzar poblacions al seu medi natural d’una espècie que es considerava extinta. 

El conveni permetrà impulsar la tasca que realitza el Zoo des de les seves instal·lacions, on es porten a terme una caracterització genètica de l’espècie, estudis de riscos epidemiològics i el seguiment dels animals introduïts a l’hàbitat. 

Des de l’inici del projecte han nascut a les instal·lacions del Zoo més de 1.500 exemplars, el 95% dels quals han estat lliurats a les autoritats mallorquines per a la seva reintroducció. Aquestes dades mostren l’èxit del projecte, que ha aconseguit que d’una espècie que es considerava extinta i només se’n tenia registre fòssil, avui en dia hi hagi poblacions estabilitzades.