L’Anella Olímpica aposta per la sostenibilitat impulsant la instal·lació de plaques fotovoltaiques

Comparteix
10/03/2022
Imatge
Imatge panoràmica de l'Anella Olímpica amb l'Estadi Lluís Companys, el Palau Sant Jordi, l'esplanada i la torre de telecomunicacionss

La coberta del Sant Jordi Club i la pèrgola de l’Estadi Olímpic acolliran dues instal·lacions fotovoltaiques per a l’autoconsum de totes les edificacions de l’Anella   

Segons les estimacions realitzades per B:SM, l’ús d’energia solar podria evitar l’emissió de 190 tones de gasos contaminants cada any, i generar un estalvi de 70.000 euros en la despesa energètica    

Està previst que el projecte, que té un pressupost aproximat de 628.000 euros, es materialitzi a mitjans del 2024

L’Anella Olímpica fa un nou pas en el seu compromís amb la sostenibilitat. Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) treballa en la posada en marxa de dues instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum al Palau Sant Jordi i a l’Estadi Olímpic. L’objectiu és disminuir el consum energètic de tot els equipaments de l’Anella i iniciar el camí cap a l’autosuficiència de tota l’activitat ordinària dels edificis. A més, es vol contribuir a reduir el volum de gasos contaminants que s’alliberen a l’atmosfera.

Les plaques solars del Palau Sant Jordi s’ubicaran a la coberta del Sant Jordi Club, cobrint una superfície de 1.650 m2. Seran, en total, 640 mòduls capaços de produir 513.000 kWh anuals.

Per la seva banda, la instal·lació fotovoltaica de l’Estadi Olímpic es localitzarà en dues zones de la pèrgola, separades l’una de l’altra per les característiques arquitectòniques de la marquesina. Entre aquests dos nodes, que ocuparan una superfície de 1.187 m2, l’Estadi tindrà 592 mòduls preparats per generar 281.000 kWh l’any, aproximadament.

L’energia fotovoltaica ajuda a disminuir les emissions contaminants que s’alliberen a l’atmosfera i que són responsables de l’efecte hivernacle. Les estimacions realitzades per Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), gestora de l’Anella Olímpica, calculen que es podria evitar l’emissió de 190 tones de gasos contaminants cada any. A més, l’estalvi en la despesa energètica podria superar els 70.000 euros, i la inversió es recuperaria en un termini inferior als 10 anys.

El projecte té un pressupost aproximat de 628.000 euros. Les instal·lacions fotovoltaiques entraran en funcionament durant la segona meitat del 2024.