L’app smou estarà present al Mobile World Congress

Comparteix
28/02/2022
Imatge
Una usuària consultant l'app smou

Serà un dels projectes que es mostraran, del 28 de febrer al 3 de març, a Beat Barcelona, l’espai a l’aire lliure que la ciutat estrena al congrés

L’smou és la principal aplicació de solucions de mobilitat de Barcelona, amb més de 500.000 persones que l’utilitzen diàriament per planificar els seus desplaçaments

Al llarg de l'any, B:SM col·labora amb Mobile World Capital en l’impuls de projectes d’innovació digital aplicats a l’electromobilitat i al disseny d'experiències inclusives a espais com el Park Güell i el Zoo

Smou, l’app de mobilitat personal de la ciutat, estarà present al Mobile World Congress, que té lloc entre el 28 de febrer i el 3 de març. smou ocuparà un lloc preferent a Beat Barcelona, un nou espai exterior de 1.500m2 amb què la ciutat vol projectar el seu caràcter propi i les potencialitats que té com a destinació d’inversions i retenció de talent.

Des d’aquest nou entorn de networking, smou s’explicarà com un dels projectes de referència de Barcelona, destacant-se com a exemple en què la innovació tecnològica es posa al servei de la ciutadania per aportar solucions de mobilitat sostenible. smou manté una compromís amb la millora constant per adaptar-se a les necessitats canviants de les persones usuàries. Aquest esforç es veu reflectit en les més de 500.000 persones que la utilitzen diàriament per planificar els seus desplaçaments.

L’app afavoreix la intermodalitat en la mobilitat, de manera senzilla, intuïtiva, sostenible i segura. També permet planificar i personalitzar els desplaçaments sense necessitat de descarregar-se diverses aplicacions. Actualment, smou integra 16 operadors de mobilitat compartida, i inclou serveis de mobilitat tan diversos com la gestió de l’estacionament, tant en superfície com als aparcaments, el Bicing, la xarxa de punts de recarrèga elèctrica Endolla Barcelona o els gairebé 10.000 vehicles de bicisharing i motosharing amb llicència de la ciutat. Això la converteix, a la vegada, en un exemple de col·laboració públic-privada.

El compromís de B:SM amb el Mobile es manté viu durant tot l’any

B:SM manté vigent el seu compromís amb l’univers del Mobile World Congress i la capitalitat tecnològica de la ciutat a través de diferents col·laboracions amb Mobile World Capital i el seu  programa Digital Future Society. Aquest marc de cooperació es concreta en l’impuls d’iniciatives en l’àmbit de l’electromobilitat o en la cerca de solucions innovadores per resoldre alguns dels reptes que planteja l’Agenda 2030, per citar alguns dels eixos de treball estratègics.

En l’àmbit dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, B:SM i Digital Future Society impulsen el projecte Innovacció 2030. La iniciativa consisteix en el llançament d’una sèrie de reptes que plantegin solucions digitals i tecnològiques a problemes reals de la ciutat. A través d’aquest projecte, actualment es treballa en el disseny de visites accessibles per a persones amb diversitats sensorials i cognitives al Zoo i al Park Güell. En una segona fase del projecte, està previst llençar dos reptes més al voltant de l’electromobilitat.

També en l’àmbit de l’impuls del vehicle elèctric, la xarxa pública de punts de recàrrega Endolla Barcelona està implementant en fase de proves la plataforma Digital Energy Platform creada per l’empresa canadenca Awesense. Aquest projecte és el guanyador d’un repte d’innovació plantejat per MWCapital, i permetrà el testeig durant un any d’un programari que contribueix a fer una gestió intel·ligent de l’energia consumida pels punts de recàrrega, un dels principals reptes que té actualment el desenvolupament de l’electromobilitat. En el cas de la xarxa Endolla, l’eina permetrà obtenir informació sobre l’actual ús de les infraestructures i millorarà la presa de decisions sobre l’expansió de la xarxa.

Més recentment, s’ha presentat el projecte pilot Zoohhh! Es tracta d’una iniciativa impulsada per B:SM, el Zoo de Barcelona i Mobile World Capital Barcelona i l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, entre altres entitats.

Aquesta prova pilot empra la tecnologia 5G per acostar alguns dels animals del Zoo als infants que estan ingressats a l’Hospital. Ho fa mitjançant una cabina equipada amb una pantalla hologràfica d’alta qualitat que emula un mirador de natura. La tecnologia 3D facilita la interacció amb els models digitals d'aquests animals, que gràcies a un sistema de sensors segueixen i reaccionen a la mà de l'usuari. L’objectiu és millorar l’estat d’ànim dels nens i nenes i reduir l’impacte de l’hospitalització, incorporant també un component educatiu i de sensibilització vers la biodiversitat.