L’Estadi Olímpic Lluís Companys acollirà el FC Barcelona la temporada 2023-2024

Comparteix
21/06/2022
Imatge
Jaume Collboni i Joan Laporta a l'Estadi Olímpic

El primer equip es desplaçarà a Montjuïc mentre es desenvolupen una part de les obres de l’Espai Barça

L’Ajuntament i el FC Barcelona han desenvolupat un pla de mobilitat que reforça el transport públic i la mobilitat sostenible, i s’incrementaran els serveis de manteniment i seguretat

L’estada es farà compatible amb la resta d’esdeveniments de l’Anella Olímpica i la muntanya de Montjuïc

El primer equip del FC Barcelona jugarà a l’Estadi Olímpic Lluís Companys la temporada 2023-2024. L’Ajuntament de Barcelona, Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), gestora de la instal·lació, i el Futbol Club Barcelona han tancat l’acord que permetrà que el Club faci ús de les instal·lacions olímpiques mentre es produeix bona part de la remodelació del Camp Nou.

El primer tinent d’alcaldia i president de B:SM, Jaume Collboni, i el president del FC Barcelona, Joan Laporta, han detallat aquest matí a Montjuïc quins són els termes de l’acord.

El Futbol Club Barcelona podrà fer ús de l’Estadi entre l’agost del 2023 i el maig del 2024. La cessió serà per als dies de partit del primer equip masculí i les preparacions prèvies i posteriors a les jornades. El FC Barcelona també podrà fer servir l’Estadi, de manera puntual, per a entrenaments i altres esdeveniments esportius, incloent-hi, també, les necessitats que pugui tenir l’equip femení.

El FC Barcelona adequarà les instal·lacions a les seves necessitats tècniques

La cessió d’ús acordada inclou des del terreny de joc i les graderies fins a altres espais auxiliars com la grada de premsa, els vestuaris i les zones d’aparcament interior, entre d’altres.

En aquests moments, els serveis tècnics del Club estan valorant quines adequacions caldrà fer a les instal·lacions per donar compliment a les necessitats de les diferents competicions esportives en què participa el primer equip. Les inversions seran assumides per la pròpia entitat.

Durant el període de cessió, el Barça disposarà d’un aforament de prop de 55.000 persones assegudes.

El Barça conviurà amb la resta d’esdeveniments de l’Anella Olímpica i el dinamisme de la muntanya de Montjuïc

L’Ajuntament, B:SM i el FC Barcelona han treballat perquè l’activitat del Club sigui compatible amb la resta d’usos culturals, esportius i cívics de l’Anella Olímpica i la resta d’equipaments de la muntanya de Montjuïc. En tots els casos, es tindrà en compte que els partits no coincideixin ni interfereixin amb cap altre esdeveniment previst al Palau Sant Jordi o l’Esplanada Olímpica.

Actuacions de millora en els entorns de la muntanya i reforços dels diferents serveis municipals

Per tal de garantir un bon accés del públic a l’Estadi Olímpic, l’Ajuntament i el FC Barcelona han treballat un pla de mobilitat que reforça el transport públic i la mobilitat sostenible, i han dimensionat uns serveis extraordinaris de manteniment i seguretat per garantir el menor impacte possible a la muntanya. La despesa associada a aquests conceptes és de 7,2 milions d’euros, que assumirà el Barça en un 64% i l’Ajuntament en un 36%. L’aportació municipal serà per a inversions que romandran de forma permanent a la muntanya.Es reforçaran els serveis del Funicular, s’habilitaran llançadores de bus des dels principals accessos en transport públic ( Plaça Espanya, L9 o Estació de Sants ) fins a l’Estadi Olímpic i es potenciarà l’arribada dels socis amb els autocars de les diferents penyes. En cas que fos necessari per l’horari del partit, també està previst ampliar l’horari del servei del metro.

Totes les despeses derivades del reforç del transport públic seran sufragades pel Club, així com els serveis extraordinaris de manteniment i seguretat.

Per tal de fomentar la mobilitat sostenible a la muntanya també s’habilitarà un carril bici entre Plaça Espanya i Miramar, 3 estacions de Bicing, així com també aparcaments per a bicicletes.

Es millorarà la il·luminació dels principals recorreguts a peu en l’horari dels partits que ho necessitin i s’estabilitzaran els camins per a vianants entre el transport públic i l’Estadi.

L’Anella Olímpica: espais emblemàtics al servei de la cultura, l’esport i el posicionament internacional de la ciutat

Trenta anys després dels Jocs de Barcelona ‘92, l’Anella Olímpica segueix sent un espai viu que posiciona internacionalment la ciutat com a localització d’importants esdeveniments culturals, esportius i d’oci. A més, l’Estadi Lluís Companys, l’Esplanada Olímpica i el Palau Sant Jordi acullen una gran diversitat d’activitats adreçades a la ciutadania, especialment al públic familiar, amb les quals es manté el vincle dels barcelonins i barcelonines amb aquests espais emblemàtics.

L’acord amb el FC Barcelona exemplifica, un cop més, el paper que l’Anella Olímpica juga com a espai dinamitzador de l’activitat econòmica, esportiva i cultural de Barcelona, i el compromís contret perquè Barcelona doni resposta a les necessitats d’institucions rellevants que contribueixen a la promoció de la ciutat i els valors que en són propis.