Més de 75.000 persones ja utilitzen l’app SMOU per  pagar les estades als Aparcaments B:SM

Comparteix
23/05/2022
Imatge
Persona utilizando la aplicación de Smou

Durant el primer quadrimestre de l’any, els tiquets digitals han experimentat un creixement del 50% respecte el mateix període del 2021

Amb més de 560.000 persones usuàries en total, SMOU continua creixent i innovant per contribuir a una mobilitat sostenible, segura, digital i integrada


SMOU, l’aplicació que uneix diferents serveis de mobilitat personal i facilita els desplaçaments a la ciutadania de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana, segueix contribuint a la transformació de la mobilitat. Actualment, més de 75.000 persones fan servir l’aplicació per pagar les seves estades per minuts als Aparcaments B:SM. L’aplicació assoleix aquestes xifres després que el servei de tiquet digital (Pàrquing via App) hagi registrat un creixement del 50% en el primer quadrimestre de l’any respecte el mateix període de 2021.  

Aquesta prestació, disponible als 45 aparcaments de la Xarxa de B:SM, permet el pagament de l’estada per minuts a través d’SMOU, sense haver d’agafar tiquet de paper ni passar pel caixer automàtic. A la vegada, facilita l’aixecament automàtic de barrera per lectura de matrícula. Tot plegat ha convertit l’aplicació en un mètode de pagament còmode, pràctic i segur, que estalvia temps i elimina l’ús de paper. A més, SMOU contribueix a millorar la mobilitat a la ciutat, ja que agilitza el procés d’entrada i sortida dels aparcaments, minimitza els temps d’espera i els embussos. 

El compromís de B:SM amb fer créixer la xifra de tiquets digitals també es veu reflectit en l’actual bonificació que ofereix un 30% de descompte si es paguen les estades per minuts als Aparcaments B:SM a través d’SMOU. 

Una mobilitat més ordenada en una sola aplicació

SMOU posa a l’abast de cada persona, en única aplicació, multitud de serveis que promouen una mobilitat planificada, ordenada, segura, digital, connectada i integrada.  En només tres anys, ja són més de 560.000 les persones que fan servir l’aplicació cada dia per moure’s per la ciutat i l’Àrea Metropolitana, contribuint a la sostenibilitat.

Actualment, SMOU permet localitzar les zones d’estacionament regulat i pagar el parquímetre d’area Verda i Blava de Barcelona i 10 municipis metropolitans. També  facilita la localització i accés als Aparcaments B:SM per lectura de matrícula, sense agafar tiquet ni passar pel caixer. A més, és l’aplicació oficial de reserva i ús del Bicing i dels punts de recàrrega elèctrica de la xarxa Endolla Barcelona. 

Entre altres serveis de mobilitat, ofereix la consulta dels carrils bici que hi ha a la ciutat i traçar el recorregut més adequat. A més, està preparada per activar l’avís de la Grua Municipal en cas de què es mogui o retiri un vehicle que s’hagi registrat prèviament a l’aplicació. D’altra banda, el mapa dinàmic d’SMOU incorpora informació sobre els vehicles d’operadors de carsharing i la ubicació de les motos i bicis dels operadors de serveis compartits amb llicència oficial de l’Ajuntament de Barcelona.