Més de 9 M€ dels fons Next Generation es destinen a projectes de millora de l’activitat turística impulsats per B:SM

Comparteix
19/12/2022
Imatge
Vista de la façana de l'Estació del Nord

Els tres projectes seleccionats són la transformació de l’Estació Barcelona Nord com a node d’autocars turístics, la renovació de les escales mecàniques de Montjuïc i la nova regulació de la Zona Bus 4.0

Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) administrarà 9,4 milions d’euros dels prop de 41 que ha obtingut Barcelona en la convocatòria del Pla de Modernització i Competitivitat del Sector Turístic, finançat amb els fons europeus Next Generation. En concret, es finançaran tres projectes que potencien la desconcentració territorial del turisme i la millora de la mobilitat turística a la ciutat.

El primer projecte escollit és la transformació de l’Estació Barcelona Nord, que rebrà 4,8 milions d’euros per seguir potenciant el seu rol com a node d’autocars turístics. Entre altres mesures, es treballa per concentrar els serveis d’oferta comercial i informació en una sola planta i recuperar l’antic vestíbul. Això millorarà la gestió de fluxos i l’accessibilitat de les persones usuàries.

Per la seva banda, la renovació del conjunt d’escales mecàniques que faciliten l’accés a la muntanya de Montjuïc rebrà 3,6 milions.

El darrer projecte beneficiat és la nova regulació de la Zona Bus 4.0, que comptarà amb una partida d’un milió d’euros. El desenvolupament d’aquesta iniciativa permetrà millorar la gestió dels espais reservats per als autobusos turístics a través de la digitalització i la connectivitat en temps real dels vehicles.