Neix un nou orangutan al Zoo de Barcelona

Comparteix
04/07/2022
Imatge
Nueva cria de oragután con su madre en el Zoo de Barcelona

La cria va néixer el passat mes de maig i es troba en perfecte estat de salut 

Els orangutans de Borneo son una espècie molt amenaçada i en perill crític per la desforestació que pateix el seu hàbitat natural 

La contribució a la millora de la biodiversitat i el foment del seu coneixement són eixos prioritaris del nou model del Zoo de Barcelona  

El passat 15 de maig va néixer una nova cria d’orangutan de Borneo al Zoo de Barcelona. És la tercera filla de la Jawi, una orangutan de 25 anys que també va néixer al Zoo. La cria es troba en perfecte estat de salut i ja se l’ha pogut veure agafada a la mare i alletant-se. 

El pare és el Karl, el mascle reproductor del grup d’orangutans de Borneo del Zoo. Té 25 anys i va néixer a Dublín. Amb aquesta nova cria, el Zoo de Barcelona ja compta amb set exemplars d’aquesta espècie, que està en perill crític d’extinció al seu hàbitat natural.

Es tracta d’una espècie molt amenaçada i en regressió al seu hàbitat natural

El nou model de Zoo vol contribuir activament a la conservació, la recerca científica i la divulgació envers la fauna i els seus hàbitats naturals, amb especial èmfasi en la fauna mediterrània i les espècies en perill d’extinció, sota criteris de sostenibilitat i tenir sempre cura del benestar animal. En aquest context, el director del Zoo de Barcelona, Antoni Alarcon, destaca la importància del naixement de la nova cria d’orangutan de Borneo, tenint en compte que es tracta d’una espècie molt amenaçada i en perill crític segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN). 

“És una molt bona notícia tenint en compte l’aposta del Zoo de Barcelona per esdevenir un centre de preservació de la biodiversitat. La desforestació de les selves de Borneo i Sumatra provocada per la tala d’arbres i el cultiu d’oli de palma fa que aquesta espècie pateixi una important regressió. Per això és important el paper del Zoo de Barcelona i altres zoos dins dels programes de conservació Ex-situ de l’Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA). Segurament, d’aquí uns anys, caldrà reintroduir orangutans nascuts en captivitat a les illes d’Indonèsia”.

El Programa Europeu d’Espècies en Perill (EEP) també ha celebrat el naixement pel que implica a nivell de conservació de l’espècie i perquè ajudarà a conscienciar els visitants del Zoo de Barcelona de la necessitat de cuidar l’hàbitat natural de tots aquells animals que estan en perill greu d’extinció per l’acció humana. En aquest mateix sentit, Alarcon recorda que “la Fundació Barcelona Zoo col·labora amb la Borneo Nature Foundation (BNF) per dur a terme programes de conservació, conscienciació i educació de la població local per protegir aquest primat”.