Primeres passes per a la renovació de les escales mecàniques de la muntanya de Montjuïc 

Comparteix
29/06/2022
Imatge
Vista de Montjuïc des de la font màgica

Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) inicia el procés de licitació de les obres per renovar les 22 escales mecàniques del Parc de Montjuïc. Amb aquesta actuació es garantirà una accessibilitat igualitària a tot el conjunt de la muntanya, gestionant millor els desplaçaments de la ciutadania. 

La substitució de les escales compta amb un pressupost de 5 milions d’euros i la previsió és que els treballs s’enllesteixin a inicis de l’any 2026.

Noves escales de fàcil manteniment i amb una menor despesa energètica  

L’objectiu és la renovació total de les 22 escales que es troben a la muntanya de Montjuïc seguint criteris de sostenibilitat, seguretat i resistència. Es busca un nou model d’escales que fomenti l’eficiència i l’estalvi energètic. Entre d’altres millores, s’implantarà un sistema de control remot i monitoratge per optimitzar el manteniment i la disponibilitat de les instal·lacions. 

Les obres es faran per fases 

La renovació de les escales es farà per trams per tal de garantir en tot moment l’accessibilitat a la Muntanya de Montjuïc. D’aquesta manera, durant el transcurs de les obres conviuran temporalment les escales existents amb les noves. La previsió és iniciar els treballs a principis de l’any 2025.