Renovació del servei d’Agents Cívics en espais de gran afluència turística

Comparteix
29/04/2022
Imatge
Dos Agents Cívics en horari de servei davant de la Sagrada Família vetllan per la convivència en espais de gran afluència

L’Ajuntament destinarà enguany 1 M€ provinent de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics (IEET) al servei d’Agents Cívics. L’objectiu és afavorir l’ús responsable i la convivència en els espais públics que tenen major afluència de visitants, coincidint amb la reactivació del turisme. Els últims dos anys de pandèmia, el servei es va reorientar al suport en els punts de vacunació i altres tasques relacionades.

Gestionat per Barcelona de Serveis Municipal, el servei d’Agents Cívics compta durant l’any amb 58 agents de manera estable, i s’incrementa fins als 70 efectius en els mesos d’estiu i als punts i zones amb major densitat turística. La tasca dels i les agents se centra en millorar la convivència amb veïns i veïnes, prevenir conflictes i dissuadir les conductes incíviques mitjançant la conscienciació i la informació sobre les normes de convivència i ús de l’espai públic.

Hi ha presència d’Agents Cívics tot l’any als barris de la Barceloneta, Sant Antoni, al Barri Gòtic, a la plaça de les Glòries i a la muntanya de Montjuïc. A més, a l’entorn de la Sagrada Família se’n reforça la presència els mesos d’estiu. De juliol a setembre, també es comptarà amb el servei d’Agents Cívics a Gràcia.

El Turó de la Rovira i la Font Màgica són punts en què també es mantindrà la tasca d’Agents Cívics externs, i puntualment n’hi haurà al mercat de la Boqueria. Així mateix, els Agents Cívics fan tasques de suport tot l’any en horari de matí a les 10 Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC).