S’activa el pagament per les parades que fan els autocars turístics a la via pública 

Comparteix
04/07/2022
Imatge
Autocar aparcat a la Zona Bus

Des d’aquest mes, caldrà abonar 2,5 euros per efectuar les parades breus d’encotxament i desencotxament a la Zona Bus 

Amb aquesta mesura es vol contribuir a reduir l’impacte que tenen en la mobilitat els autocars turístics que circulen per la ciutat, garantint que es fa un bon ús de la Zona Bus

Des del passat 1 de juliol, els autocars turístics han d’abonar 2,5 euros per realitzar les parades de càrrega o descàrrega de passatgers a la Zona Bus. Com ja passava fins ara, aquestes parades, sempre properes a punts d’alt interès turístic, no poden durar més de 10 minuts i cal registrar-les a SPRO, l’app metropolitana per a conductors professionals. El pagament també es fa a través d’aquesta plataforma. 

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), dona compliment així a l’ordenança fiscal sobre l’estacionament regulat de vehicles a la via pública. Tal com marca la pròpia ordenança fiscal, els ingressos obtinguts amb l’aplicació d’aquesta taxa es destinaran a finançar actuacions que impulsin la mobilitat sostenible. 

Amb aquesta mesura es vol contribuir a reduir l’impacte que tenen en la mobilitat els autocars turístics que circulen per la ciutat, garantint que es fa un bon ús de la Zona Bus. 

Una zona d’aparcament i parada exclusiva per a autocars turístics 
 
La Zona Bus la conformen el conjunt d’espais reservats perquè els autocars turístics facin parades o estacionaments. S’ubiquen sempre a prop de llocs amb una alta afluència de visitants, com són la Sagrada Família, Ciutat Vella, el Park Güell o la Pedrera. Actualment, hi ha 35 àrees de Zona Bus amb un total de 162 places. 

L’ús d’aquestes zones exclusives d’aparcament i parada per a autocars permet un accés més ordenat a tots aquests punts d’alt atractiu turístic, alhora que contribueix a millorar la fluïdesa del trànsit i la circulació de vianants en general.
 
SPRO, l’app metropolitana per a conductors professionals
 
L’any passat, l’app per als conductors professionals SPRO va integrar la gestió de la Zona Bus de Barcelona i més de 2.300 conductors i conductores d’autocars turístics ja la fan servir. Gràcies a això, aquests professionals poden gestionar les seves parades i estacionaments a la ciutat de manera àgil i ràpida a través del mòbil. 

A banda d’emprar-se per a la Zona Bus, SPRO és des del 2020 l’app de referència per als conductors professionals que fan ús de les àrees de càrrega i descàrrega de mercaderies (DUM). Actualment, ja compta amb més de 130.000 professionals de la distribució donats d’alta, i funciona a 8 municipis metropolitans: Barcelona, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Sant Just Desvern i Santa Coloma de Gramenet.