SMOU integra l’app ONaparcar residents 

Comparteix
21/11/2022
Imatge
Dona mirant la integració d'ONaparcar residents a l'app d'SMOU

A partir del proper 22 de novembre, la gestió de les places d’aparcament per a residents d’AREA es farà a través de l’aplicació de serveis de mobilitat personal de Barcelona, SMOU, que incorporarà el servei Residents Barcelona  

D’aquesta manera, l’actual aplicació ONaparcar residents quedarà integrada a SMOU  

L’objectiu d’aquesta incorporació és continuar millorant l’experiència de les persones usuàries, unificant en una mateixa aplicació els diferents serveis de mobilitat de manera fàcil, còmoda i intuïtiva 

L’aplicació de serveis de mobilitat personal de Barcelona, SMOU, continua avançant per facilitar i fer més còmoda la mobilitat de la ciutadania. A partir del proper 22 de novembre, la gestió de les places d’estacionament regulat per a residents d’AREA es farà a través d'SMOU, que integrarà les funcions de l’actual aplicació ONaparcar residents. 

D’aquesta manera, les persones residents a Barcelona que són usuàries d’alguna de les 35 zones d’aparcament per a residents, podran gestionar totes les seves necessitats d’estacionament regulat en una sola aplicació. Per fer-ho, hauran de tenir instal·lada al mòbil l’aplicació SMOU i un cop dins, registrar la matrícula del seu vehicle i activar el servei Residents Barcelona. Si ja tenien instal·lada l’aplicació i el vehicle registrat, només hauran d’activar el nou servei Residents Barcelona. Un cop activat, podran obtenir els seus tiquets d’estacionament per a les places regulades com a area Verda o area Exclusiva Residents. 

Tal i com ja passa amb l’actual aplicació ONaparcar residents, els tiquets d’estacionament poden ser d’un dia o més, en funció de les necessitats de les persones usuàries, sent l’últim dia de l’any, la data límit per obtenir aquests tiquets per avançat. 

Els tiquets digitals que generarà SMOU podran ser comprovats de forma segura i en temps real pels dispositius de vigilància i control d’estacionament. És a dir, no caldrà imprimir-los ni col·locar cap distintiu en paper al vehicle. A més, la persona usuària podrà consultar, compartir i descarregar, en qualsevol moment, l’històric de comprovants d’estacionament realitzats. Per fer-ho, haurà d’entrar a la secció “Consum” del menú principal de l’aplicació SMOU.    

A més de gestionar l’estacionament, el nou servei Residents Barcelona de l’aplicació SMOU també permetrà consultar el mapa de la zona d’AREA assignada al vehicles o vehicles de cada persona usuària, ajudant a que aquesta sàpiga, en tot moment, on comença i on acaba la seva zona d’aparcament. Així mateix, oferirà la possibilitat de marcar la ubicació exacta d’on s’ha  estacionat el vehicle, prement el botó “Guardar posició vehicle”. 

Les persones usuàries de l’aplicació ONaparcar residents que el dia de la integració a SMOU tinguin un tiquet en curs, el conservaran i el podran consultar al nou servei Residents Barcelona. El que no es migrarà d’una aplicació a una altra serà l’històric de tiquets, però aquests es podran continuar consultant a ONaparcar fins el 31 de gener de 2023. 

Aquest és un projecte finançat amb fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.  

SMOU, l’aplicació que connecta tots els modes de transport 

Amb 700.000 persones usuàries i 1.700.000 operacions mensuals, SMOU és una aplicació que connecta tots els modes de transport existents en una única plataforma, contribuint, així, a una millor planificació dels desplaçaments urbans i interurbans. Amb un disseny còmode, senzill i intuïtiu, SMOU integra els diferents mitjans de transport d’ús públic i privat, sense necessitat d’haver-se de descarregar diverses aplicacions.