Agents Cívics

white

Per a una millora de la convivència: Els Agents Cívics

Des de l’abril de 2015, tenim l’encàrrec de l’Ajuntament de constituir i gestionar una unitat estable d’agents cívics. Aquesta unitat forma part d’un programa destinat a afavorir l’ús cívic dels espais públics i vetllar per les normes de convivència. L’objectiu és fer de Barcelona una ciutat més amable i amb major sensació de seguretat i d‘interlocució tant pels ciutadans com per aquells que ens visiten. 

Les seves principals funcions són les de promoure el civisme i desenvolupar les tasques de prevenció de conflictes a les zones on l’Ajuntament de Barcelona necessiti actuació. Els agents actuen com mitjà de dinamització dels bons usos amb tasques d’informació, sensibilització, advertència, i quan esdevé necessari, el requeriment. 

Any rere any, els serveis han anat en augment. Avui en dia, la Unitat d'Agents Cívics té presència en tots els districtes de la ciutat. Cal destacar el servei de suport a les Oficines d'Atenció Ciutadana, amb més que notable acollida per part dels usuaris. 

Des de l'any 2020, la unitat ha estat protagonista destacada en la lluita contra la COVID-19. Els agents cívics s’han erigit com un dels principals garants del compliment de les mesures de seguretat decretades per les autoritats sanitàries. En aquest context, hem col·laborat amb les diferents autoritats en serveis tan destacats com el tancament de platges per la Revetlla de Sant Joan, el control de mesures de seguretat i recolzament al ciutadà en la jornada de Tots Sants, la supervisió d´accessos durant les votacions autonòmiques de Catalunya i, de forma prioritària, el suport en el procés de vacunació de la població a la ciutat de Barcelona, amb la gestió de les cues i accessos i col·laborant amb els equips sanitaris destinats.

 

Principals magnituds (Any 2021)

right
Imatge
Agents civics
77
Agents Cívics
1985817
actuacions sobre comportaments incívics entre tots els àmbits
305461
de les actuacions han estat en Oficines d’Atenció Ciutadana
white

Afegint valor a la gestió

Proximitat/ Territori/ Transparència/ Coordinació

En l’àmbit funcional dels agents cívics hi trobem la seva vocació de servei i la seva proximitat amb la ciutadania i visitants de Barcelona. Tanmateix també hi descobrim el seu paper gradual com a autoritat, que s’inicia en la informació i l’acompanyament, i finalitza en el requeriment i coordinació amb la Guàrdia Urbana.  

blue
Actuacions més rellevants 2020
Conducta Actuacions
COVID19.- NO PORTAR MASCARETA A LA VIA PÚBLICA I NO PODER MANTENIR DISTÀNCIA DE SEGURETAT 78936
CIRCULACIÓ INCORRECTA BICICLETES 29221
CIRCULACIÓ INCORRECTA VMP/PATINS 15094
DEMANAR INFORMACIÓ DIVERSA 13856
ALTRES 50902
white

Per fer qualsevol consulta o suggeriment sobre els Agents Cívics, premeu aquí