Parc de Montjuïc

LA UNITAT PARC DE MONTJUÏC

Imatge
Parc Montjuïc

El Parc de Montjuïc és un dels turons més característics de la ciutat de Barcelona.

Amb 450 hectàrees d’extensió, és un espai privilegiat que combina aspectes tan diversos com el lleure, l’activitat empresarial, la cultura, l’esport o la natura. Cal destacar el seu valor com a espai natural, ja que constitueix el principal parc urbà de la ciutat, després de Collserola. 

En l’àmbit de la mobilitat, la Unitat Parc Montjuïc gestiona les escales mecàniques, formades per 22 trams que uneixen l’Avinguda Maria Cristina amb la recta de l’Estadi. Són utilitzades per milers de persones, ja que permeten salvar un desnivell de 52 metres. 

L’horari de funcionament habitual de les escales és de 7 a 24 h, excepte en dies de celebració d’actes al Parc Montjuïc. 

La Unitat també s’encarrega de la coordinació d’accions per tal de minimitzar l’impacte a la vida quotidiana del Parc, així com de la notificació als operadors d’incidències que poden ocasionar problemes d’accessibilitat i mobilitat. 

Des de la Unitat es realitzen inspeccions diàries al Parc de Montjuïc per detectar qualsevol tipus d’imprevist, ja sigui dels propis operadors o en el manteniment: fanals trencats, bombetes foses, llambordes aixecades, pilons caiguts, paviments en mal estat, etc. 

La Unitat Parc de Montjuïc està formada per un equip d’inspecció de sis agents cívics que recullen les incidències amb fotografies i les localitzen en un mapa d’ubicació que transmet la informació a l’operador municipal competent per a la seva resolució. 

Algunes altres tasques realitzades per la Unitat són el seguiment de les obres, actuacions amb la Guàrdia Urbana en relació amb els vehicles abandonats i el seguiment de persones sense sostre juntament amb Serveis Socials i el Districte de Sants-Montjuïc. 

A més, també s’encarrega de la gestió dels dos punts d’informació, on s’ofereix al visitant informació específica del Parc de Montjuïc i marxandatge. 

Per a qualsevol consulta o suggeriment sobre el Parc de Montjuïc premeu aquí