BSM, Silence i SEAT MÓ s’alien per avançar en la instal·lació d’estacions d’intercanvi de bateries per a motos elèctriques als aparcaments

Comparteix
02/01/2024
Imatge

L’acord és una doble prova pilot que permetrà instal·lar intercanviadors de bateries per a motos elèctriques de Silence i SEAT MÓ a tres Aparcaments BSM, afavorint així una mobilitat urbana més sostenible i planificada  

Les proves pilot s’emmarquen en el projecte ECOSWAP de l’EIT Urban Mobility, que depèn de la Unió Europea; i la de Silence, forma part, a més, del projecte eCharge4Drivers, que també compta amb fons europeus

El projecte suposa un pas més en el procés de transformació en el que estan immersos els Aparcaments BSM per esdevenir hubs de serveis que concentrin solucions de mobilitat urbana que donin resposta a les noves necessitats de la ciutadania

La xarxa d’Aparcaments BSM, la més àmplia de la ciutat amb 44 aparcaments distribuïts per tots els barris i districtes, continua avançant en la seva aposta per esdevenir centres de serveis de mobilitat que vagin molt més enllà de l’estacionament de vehicles. Barcelona de Serveis Municipals (BSM) ha iniciat una doble prova pilot amb Silence i SEAT MÓ per avaluar la possibilitat de desenvolupar una xarxa d’intercanviadors de bateries per a motos elèctriques. 

El projecte, que suposa un nou impuls a la mobilitat urbana sostenible i planificada, s’està duent a terme als aparcaments BSM Cotxeres de Sarrià, BSM Pl. Navas i BSM Gràcia Motos on s’hi han instal·lat estacions d’intercanvi de bateries per a motos elèctriques d’aquestes dues marques que funcionen amb les mateixes bateries extraïbles. 

En aquests punts d’intercanvi de bateries, les persones usuàries d’aquests vehicles i que estan subscrites al seu sistema de bateries compartides (Silence) o directament, tenen la moto llogada (SEAT MÓ), poden agafar una bateria carregada i deixar la descarregada, estalviant-se el temps d’espera de la recàrrega.

Les estacions d’intercanvi de bateries són exclusives per als models de motos d’aquests dos fabricants. Quan l’usuari o usuària detecta un nivell de càrrega baix, pot localitzar on té l’intercanviador més proper i reservar una bateria, a través de l’aplicació mòbil Battery Station, compatible amb les dues marques. Un cop allà, diposita la seva bateria a l’estació d’intercanvi i n’agafa una totalment carregada. 

Aquesta doble prova pilot, impulsada per BSM, tindrà una durada d’un any. Totes dues s’emmarquen en el projecte ECOSWAP de l’EIT Urban Mobility, una iniciativa de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia, de la Unió Europea; i la de Silence forma part també del programa eCharge4Drivers, un projecte cofinançat per la Unió Europea en el marc del Programa d’Investigació i Innovació Horitzó 2020 i en el que Barcelona hi participa a través de BSM. 

Els Aparcaments BSM, impulsors de la nova mobilitat urbana 

BSM té com a propòsit millorar la qualitat de vida de les persones generant experiències positives per construir una Barcelona saludable i capdavantera. Un dels seus objectius és contribuir a l’avenç cap a una mobilitat més sostenible, planificada, connectada i compartida. 

Actualment, la companyia està immersa en un progressiu procés de transformació de la seva xarxa d’aparcaments per convertir-los en espais que vagin més enllà de l’estacionament de vehicles i integrin nous serveis i solucions de mobilitat urbana, amb la persona usuària sempre al centre. 

Aquests canvis donen resposta a nous hàbits i necessitats socials relacionats amb la transició cap a l’electromobilitat o l’expansió de nous modes de mobilitat personal, i tenen com a denominador comú la digitalització i l’ús de noves tecnologies. 

Últimes notes de premsa relacionades

Comparteix
Imatge
06/12/2023
BSM inicia l’expansió d’espais de Click&Collect i punts de micro-distribució a tota la seva xarxa d’aparcaments
Comparteix
Imatge
07/11/2023
SMOU ja permet conèixer la ubicació i els serveis de la meitat d’aparcaments de Barcelona
Comparteix
Imatge
12/04/2023
Resolts els dos reptes per impulsar el disseny de punts de recàrrega elèctrica mòbils i de baix cost