L’Estació Barcelona Nord supera les 41.000 arribades i sortides d’autocars durant la temporada d’estiu

Comparteix
22/09/2022
Imatge
Dues noies i un noi marxen de viatge des de l'Estació del Nord

L’Estació Barcelona Nord tanca la temporada alta amb un 48% més d’expedicions que l’any passat i igualant les xifres prèvies a la pandèmia

Les línies regulars d’autocars més utilitzades han estat les internacionals i les que porten a destinacions de costa i altres punts d’interès per al turisme de proximitat

Com a nou hub de mobilitat turística, l’Estació Barcelona Nord ha ampliat el nombre d’operadors i l’oferta d’excursions a destins de proximitat, a més d’incorporar una oficina de Barcelona Turisme

L’Estació Barcelona Nord tanca la temporada d’estiu recuperant el volum d’activitat previ a la pandèmia. Entre els mesos de juny i agost, s’han registrat més de 41.000 arribades i sortides d’autocars, el que suposa un increment del 48% respecte a l’any anterior i iguala les xifres de 2019. El nombre de viatgers que han passat per l’estació durant aquests mesos supera els 700.000. Són tants com abans de la pandèmia i un 65% més que l’any passat.

Pel que fa a l’increment d’expedicions, destaquen les línies amb destinacions internacionals, que han crescut un 32% respecte l’any passat i un 14% més que el 2019. El destí més amb més sortides ha estat França, seguit d’Itàlia.

En el territori català, les línies amb més desplaçaments i viatgers han estat les que van a la Costa Brava, amb un 50% més d’expedicions que l’any anterior. El següent destí amb més sortides i arribades des de l’Estació Barcelona Nord ha estat la zona dels Pirineus, seguit de la línia que porta a Cardedeu, que fa parada a La Roca Village; i la de l’Aeroport de Girona. Aquest estiu també s’han triplicat les sortides d’excursions d’un dia des de l’Estació.

Les xifres d’aquest estiu confirmen que l’Estació Barcelona Nord es consolida com a referent de sortides i arribades d’autocars a destinacions nacionals i internacionals, amb operadors com Alsa, BlaBlaBus, FlixBus, Monbus, Moventis i Sagalés. També és el punt de sortida i arribada de viatges discrecionals, com per exemple aquells adreçats a la gent gran (Imserso i Mundosenior) i de colònies d’estiu per a infants i joves, organitzades per Rosa dels Vents.

En aquest sentit, el primer tinent d’alcalde i president de Barcelona de Serveis Municipals (BSM), Jaume Collboni, afirma que “la transformació que hem impulsat per modernitzar l’Estació del Nord va en la línia de descentralitzar el turisme i ordenar millor la mobilitat a la ciutat. Els resultats estan sent positius tant per als veïns com per als visitants, precisament en un moment en que el volum de turistes ha començat a recuperar-se. Els serveis turístics que s’estan oferint a l’Estació, tant a través del punt d’informació de Turisme de Barcelona com de les pròpies operadores, garanteixen una oferta de qualitat atractiva per al visitant i que sobretot és coherent amb el model equilibrat que volem per a la ciutat”.  

Més facilitats per als viatgers que passen per l’Estació Barcelona Nord

En el marc del projecte de transformació que ha portat a l’Estació Barcelona Nord a esdevenir un nou hub de mobilitat turística, des del passat mes de juny, l’estació compta amb un nou punt d’informació i venda de productes turístics de Barcelona Turisme. Aquest nou servei aporta valor afegit a l’experiència de les persones usuàries de l’Estació i impulsa el turisme de qualitat, cultural i desconcentrat. Seguint aquesta mateixa línia, recentment també s’ha obert l’Espai de la Mediterrània, una zona d’estada destinada als viatgers de les excursions turístiques. Aquest nou espai disposa d’un accés directe a les dàrsenes d’on surten els autocars.

Més operadors i noves excursions a destinacions turístiques de proximitat

Enguany, l’Estació Barcelona Nord ha ampliat la seva oferta afegint als operadors turístics habituals dues noves empreses. Es tracta de Barcelona Holiday, que organitza sortides i paquets turístics a la Costa Brava, i Castle Experience, que ofereix sortides etnològiques a Montserrat des de Barcelona Nord. A més, Julià Travel, que té la seva oficina central a l’Estació, ha incorporat a la seva oferta dues noves propostes per descobrir Barcelona que sortiran de l’Estació Barcelona Nord, les rutes “Barcelona Highlight” i “Barcelona Artística”.

També s’han mantingut les experiències turístiques iniciades l’any passat: les del Catalunya Bus Turístic amb destí a Montserrat, Figueres i Girona; el servei de bus llançadora al Tibidabo; o les excursions a Montserrat, Port Aventura i el Camp Nou, operades per Julià Travel.

El nou hub de mobilitat turística de la ciutat

L’Estació Barcelona Nord va iniciar, l’any passat, el procés de transformació per esdevenir el nou hub de mobilitat turística de Barcelona. Des d’aleshores, concentra bona part dels fluxos d’arribades i sortides d’autocars de la ciutat.

L’Estació ha modernitzat els seus serveis i ha reformat diferents espais amb l’objectiu de millorar l’experiència de les persones usuàries i de les empreses operadores. Els treballs realitzats han permès potenciar la centralitat i connectivitat amb altres modalitats de transport mitjançant l’obertura d’un nou accés principal al carrer Nàpols, que connecta amb el Metro i les diferents línies de Rodalies amb parada a Arc de Triomf.  

Tot plegat ha fet que l’Estació Barcelona Nord estigui esdevenint l’espai de referència per a les principals excursions i sortides turístiques de Barcelona.