Més de 1.400 estudiants omplen el Parc del Fòrum de ciències i matemàtiques durant la celebració del programa STEAM

Comparteix
20/03/2024
Imatge

Barcelona de Serveis Municipals (BSM) i la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC) han organitzat una nova edició de la matinal de ciències adreçada a l’alumnat de 4t d’ESO i de batxillerat

El Parc del Fòrum ha estat l’escenari d’una quinzena d’activitats i espectacles vinculats a la física, les matemàtiques i la química dirigits a promoure les vocacions científiques entre els i les estudiants

El Parc del Fòrum ha viscut la seva cita anual amb la ciència amb la celebració d’una nova edició del programa STEAM, que organitzen conjuntament Barcelona de Serveis Municipals (BSM) i l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC). 

Més de 1.400 estudiants de 4rt d’ESO i de batxillerat de 36 escoles de Barcelona i la seva àrea metropolitana han participat en la sisena matinal de ciències celebrada al Parc del Fòrum, que ha transformat l’espai en un laboratori gegant en el que s’han dut a terme una quinzena d’activitats i espectacles dissenyats per promoure les vocacions científiques entre els joves i, especialment, entre les noies. 

Durant la jornada, l’alumnat ha pogut experimentar amb el moviment de la llum, l’acidesa dels elements, la conductivitat de l’aigua o la velocitat i trajectòria d’un coet segons la pressió a la que se’l sotmet. La jornada STEAM celebrada al Fòrum també ha comptat amb espectacles que han mostrat a l’alumnat l’estreta relació que existeix entre la música i la dansa amb la física i les matemàtiques. 

Ciència als espais més emblemàtics de la ciutat
El Parc del Fòrum ha estat el primer emplaçament de les jornades STEAM previstes aquest 2024. Durant l’any, el projecte de BSM i la UPC per a la promoció de les vocacions científiques passarà per altres espais com el Palau Sant Jordi, el Parc d’atraccions Tibidabo, el Zoo o el Park Güell. 

L’STEAM és un dels projectes amb els que BSM reforça el seu compromís amb l’ús social i educatiu d’alguns dels espais més emblemàtics de Barcelona. Les jornades del programa s’han consolidat com a part del calendari educatiu i científic de la ciutat, gràcies a la seva proposta i l’alta participació: durant el 2023 es van celebrar cinc matinals STEAM en les que van participar 7.500 alumnes.