SMOU, finalista als premis d’innovació i competitivitat energètica enerTIC

Comparteix
24/10/2023
Imatge
Noi mostrant el telèfon mòbil amb l'aplicació SMOU

Els guardons reconeixen casos d’èxit i bones pràctiques que permeten avançar en la millora de l’eficiència i la competitivitat energètica apostant per la digitalització i la innovació

El procés de votació dels premis està obert des d’avui i fins al 20 de novembre a través del web de la plataforma enerTIC

La candidatura ha estat presentada conjuntament per BSM i Ibermática-Ayesa, partner tecnològic d’SMOU

SMOU, l’aplicació de serveis de mobilitat personal de Barcelona i l’àrea metropolitana, és un dels projectes finalistes als premis d’innovació i competitivitat energètica enerTIC. Aquests guardons van ser creats ara fa una dècada per la Plataforma d’Empreses TIC per a la millora de l’Eficiència Energètica i la Sostenibilitat (enerTIC) per posar en valor les iniciatives tecnològiques que impulsen la transició cap a l’eficiència energètica i la sostenibilitat a través de la digitalització. 

La candidatura d’SMOU ha estat presentada conjuntament per BSM i l’empresa Ibermática-Ayesa, partner tecnològic de l’aplicació. SMOU competeix dins de la categoria ‘Smart Mobility’ que reconeix aquells projectes i iniciatives que empren les tecnologies de la informació i la comunicació per millorar els desplaçaments i reduir les emissions de CO2, entre altres aspectes.

Els guanyadors es decidiran a través d’un procés de votació actiu al web de la plataforma des d’avui, 24 d’octubre, i fins al 20 de novembre. L’entrega de premis serà el 14 de desembre a Madrid.

SMOU, l’aplicació de serveis de mobilitat personal de referència a Barcelona i l’àrea metropolitana

SMOU compta amb més de 985.000 persones usuàries a Barcelona i l’àrea metropolitana i aglutina una vintena de serveis de mobilitat. Inclou solucions com el Bicing, els punts de recàrrega de la xarxa Endolla Barcelona, el pagament de l’estacionament regulat per minuts en superfície i a la Xarxa d’Aparcaments BSM i la gestió de les places d’AREA per a residents. També s’hi poden consultar serveis com ara bicicletes, cotxes i motos compartits o informació en temps real del transport públic, incloent un enrutador que permet planificar recorreguts eficients entre dos punts de la ciutat, amb diverses alternatives de desplaçament. A més, ara també incorpora el servei Taxi que permet demanar i pagar els viatges en aquest mitjà de transport per moure’s per la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana. 

L’any passat, SMOU va registrar un total de 16,4 milions d’operacions, una xifra que es tradueix en gairebé 45.000 operacions diàries. L'aplicació està en constant procés de millora i, en només quatre anys de funcionament, continua creixent tant en serveis, com en usos i persones usuàries, convertint-se en l'app que utilitzen un de cada dos habitants de Barcelona per moure’s per la ciutat.
 

Últimes notes de premsa relacionades

Comparteix
Imatge
15/12/2023
SMOU, premi enerTIC a la innovació i competitivitat energètica en la categoria d’Smart Mobility
Comparteix
Imatge
07/11/2023
SMOU ja permet conèixer la ubicació i els serveis de la meitat d’aparcaments de Barcelona