Aliança amb SEAT per impulsar la innovació urbana i la mobilitat sostenible

Comparteix
19/02/2024
Imatge

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el president de SEAT, Wayne Griffiths, han subscrit un protocol per abordar conjuntament els reptes de la mobilitat sostenible, la dinamització de l’activitat econòmica i l’impuls de la innovació urbana.

L’acord s’ha signat en el marc d’una visita a la seu de la companyia, a Martorell, en la que hi ha participat la directora general de BSM, Marta Labata, i la segona tinenta d’alcaldia de Barcelona, Maria Eugènia Gay.

Aquesta col·laboració neix amb l’objectiu de compartir amb la ciutat el coneixement de SEAT en mobilitat, innovació i electrificació per facilitar el desenvolupament de projectes en aquests àmbits. Barcelona ja compta amb prop d’un 30% de vehicles elèctrics o amb etiqueta ECO circulant per la seva Zona de Baixes Emissions, i amb aquesta col·laboració es busquen noves fórmules per promoure l’ús de vehicles elèctrics i millorar la infraestructura de càrrega, amb l’objectiu d’implantar una mobilitat urbana sostenible i que millori la qualitat de vida de la ciutadania.

L’acord també vol promoure la posada en marxa de projectes d’economia circular i fomentar activitats formatives en l’àmbit de la mobilitat. Aquestes accions, juntament amb la cooperació en projectes d’innovació urbana i iniciatives per enfortir l’ecosistema digital de la ciutat, busquen consolidar Barcelona com un hub tecnològic i pol d’atracció d’inversions i de talent.

Una ciutat referent en electromobilitat amb Endolla Barcelona

L’aliança contribuirà, molt especialment, a potenciar la imatge de Barcelona en l’escenari global de la mobilitat elèctrica i sostenible, atraient nous projectes, impulsant la innovació i dinamitzant l’economia.

En aquest sentit, Barcelona és ja a dia d’avui la ciutat líder en electromobilitat del sud d’Europa gràcies a Endolla Barcelona, la xarxa pública de punts de càrrega que gestiona BSM. Amb Endolla Barcelona, la ciutat s’ha anticipat a la demanda per crear una infraestructura de càrrega còmoda i accessible que arriba a tots els barris per facilitar l’adopció del vehicle elèctric entre la ciutadania.

A la vegada, Endolla fomenta la innovació i acompanya el sector a l’hora de donar resposta a alguns dels reptes que encara planteja l’expansió de l’electromobilitat, com són la gestió intel·ligent de l’energia, el desenvolupament de noves solucions de càrrega i la interoperabilitat.

Barcelona té 15,7 punts de recàrrega d’ús públic per km2. Endolla compta actualment amb prop de 30.000 persones donades d’alta.  

Últimes notícies relacionades

Comparteix
Imatge
28/04/2024
Endolla Barcelona testeja un punt de càrrega de vehicles mòbil i un de fàcil manteniment
Comparteix
Imatge
11/03/2024
La xarxa Endolla Barcelona consolida el lideratge de la ciutat en electromobilitat i facilita la transició cap al vehicle elèctric