Aprovada la instal·lació de plaques solars al Palau Sant Jordi

Comparteix
27/02/2023
Imatge

L’Anella Olímpica avança en el seu compromís amb la sostenibilitat. La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el projecte executiu per instal·lar plaques fotovoltaiques a la coberta del Sant Jordi Club. 

Aquesta instal·lació, destinada únicament a l’autoconsum, permetrà reduir la generació de gasos d’efecte hivernacle de tots els equipaments de l’Anella Olímpica i iniciar el camí cap a la seva autosuficiència energètica. És també un pas important en l’aposta de Barcelona de Serveis Municipals (BSM) per reduir la generació de CO2 en el conjunt dels seus edificis.  

La instal·lació fotovoltaica que s’ubicarà a la coberta del Sant Jordi Club la formen 896 mòduls fotovoltaics amb una potència de 430 kW. Ocuparà una superfície total de 2.300 m2 i permetrà generar, cada any, 655.000 kWh, l’equivalent al consum anual de 200 llars de la ciutat.

L’energia generada per aquestes plaques fotovoltaiques, juntament amb les que es col·locaran, més endavant, a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, cobrirà la pràctica totalitat dels consums energètics ordinaris del conjunt d’edificis de l’Anella Olímpica, garantint un estalvi anual de 89,1 tones de CO2. Serà, per tant, un salt de gegant en l’estratègia de transició ecològica i ambientalització de l’Anella Olímpica. 

La instal·lació fotovoltaica del Sant Jordi Club compta amb un pressupost de 610.000 euros i estarà llesta en menys d’un any. 

Un nou pas endavant del compromís ambiental de l’Anella Olímpica

La instal·lació de plaques fotovoltaiques és un dels projectes que està impulsant l’Anella Olímpica per reduir l’impacte ambiental de la seva activitat. Aquesta iniciativa s’afegeix a altres accions realitzades, o en marxa, en l’àmbit energètic, com la progressiva col·locació de lluminàries LED o la substitució dels equips de climatització per nous models més eficients, reduint al voltant d’un 35% el consum en els últims 10 anys. 

L’Anella Olímpica també fomenta de manera activa la recollida selectiva i el reciclatge de residus durant els esdeveniments que acull, amb especial atenció a l’eliminació de plàstics d’un sol ús, substituint-los per material compostable o reutilitzable. 

A més, sempre que és possible, s’afavoreix l’economia circular cedint material reaprofitable a entitats socials.