BSM inicia l’expansió d’espais de Click&Collect i punts de micro-distribució a tota la seva xarxa d’aparcaments

Comparteix
06/12/2023
Imatge

Barcelona de Serveis Municipals (BSM) ha iniciat els tràmits per dotar tota la xarxa d’Aparcaments BSM d’espais de Click&Collect on la ciutadania podrà recollir i retornar paqueteria les 24 hores del dia. S’adequaran així un total de 43 aparcaments per poder instal·lar-hi aquest servei. El projecte permetrà consolidar i ampliar les proves pilot de Click&Collect fetes amb diferents operadors logístics a 33 d’aquests aparcaments. Fins ara, aquestes proves s’han dut a terme en espais reduïts, però el nou projecte d’adequació permetrà consolidar aquesta activitat i ampliar-la, habilitant més espai per a la recollida i retorn de paqueteria.

Aquest avenç s’emmarca en l’aprovació per part de l’Ajuntament de Barcelona del “Pla especial urbanístic de noves activitats en els aparcaments de la ciutat de Barcelona”, que permet la incorporació de serveis de logística als aparcaments de rotació de la ciutat amb l’objectiu de millorar i optimitzar la gestió de la distribució urbana de mercaderies a Barcelona.

A banda de dotar tots els Aparcaments BSM d’una zona de recollida de paqueteria per a la ciutadania, al llarg del 2024 també s’iniciaran els tràmits per doblar l’oferta actual d’estacions de repartiment o unitats CDUM a la xarxa d’Aparcaments BSM. La previsió és comptar amb una vintena d’aquests centres de micro-distribució des d’on els operadors de distribució podran repartir mercaderies als barris de l’entorn fent ús de vehicles sostenibles o a peu.

La incorporació d’espais de Click&Collect a tota la xarxa d’Aparcaments BSM i l’increment d’estacions de micro-distribució suposarà dotar la ciutat d’una alternativa sostenible a l’entrega a domicili de les compres en línia. Totes dues iniciatives contribueixen a reduir l’impacte en l’ocupació de l’espai públic que té la distribució urbana de mercaderies, així com el trànsit i les emissions contaminants que se’n deriven.

Últimes notícies relacionades

Comparteix
Imatge
28/04/2024
Endolla Barcelona testeja un punt de càrrega de vehicles mòbil i un de fàcil manteniment