El Port Olímpic finalitza la configuració del Balcó Gastronòmic

Comparteix
22/01/2024
Imatge

Objectiu assolit. Seguint les previsions establertes, BSM ha completat l’adjudicació les tres botigues i del darrer restaurant previst, amb el que es tanca la configuració de l’oferta del Balcó Gastronòmic del Port Olímpic, el nou espai de restauració de 24.000 m2 centrat en la qualitat, la diversitat culinària, el disseny i la sostenibilitat que serà una realitat a finals del proper estiu.

Per a la selecció de les tres botigues gastronòmiques s’han valorat projectes que complementessin l’oferta dels restaurants, amb productes diversos i amb el disseny d’interiors i la sostenibilitat com a elements fonamentals en la proposta. Sota aquests criteris, les tres botigues que formaran part del Balcó Gastronòmic són el local de menjar saludable Faborit, la gelateria Esferic i la marca d’empanades Les Muns. Això permetrà que el Balcó Gastronòmic també presti servei fora dels moments dels àpats principals, donant resposta a diferents perfils de client i molt especialment a l’entorn més proper al Port i a la comunitat nàutica. 

Les botigues gastronòmiques s’instal·laran en tres locals de 85 m2 situats al nivell inferior del Balcó Gastronòmic, a les places que s’estan construint com a elements de separació dels diferents restaurants. L’emplaçament de les botigues consolidarà la importància d’aquestes tres àrees com a zones d’estada i gaudi, ja que també hi haurà presència de verd per millorar la seva integració amb l’entorn. Serà també on s’ubicaran les escales i ascensors que aproparan la ciutat a l’interior del port i milloraran l’accessibilitat. 

D’acord amb el projecte arquitectònic que s’ha dissenyat per al conjunt del Balcó Gastronòmic, les botigues es caracteritzaran per una façana de vidre. Això garantirà la màxima visibilitat i transparència de l’interior, cercant el diàleg amb l’activitat del port.  

Port Olímpic: una oferta gastronòmica diversa, de qualitat i amb caràcter barceloní

Aquest mes de gener també s’ha resolt la selecció del darrer restaurant previst al Balcó Gastronòmic. El guanyador és el restaurant Vraba, la proposta de cuina catalana amb aportacions asiàtiques del Grup Aventura que combina l’excel·lència gastronòmica amb pràctiques sostenibles per generar un impacte positiu amb la seva activitat. 

Amb aquesta darrera adjudicació, el Port Olímpic completa una oferta d’onze propostes gastronòmiques amb la que vol fer realitat un nou espai de restauració singular, de qualitat i amb propostes per a tots els perfils de públic. La llista completa dels restaurants que formaran part del Balcó Gastronòmic és la següent: 

 • Sagardi (Cuines del món - innovació)
 • El Tribut (Cuines del món)
 • Pantea by Hermanos Torres (Cuines del món)
 • Cangrejo Loco (Gastronomia blava)
 • Super Local (Cuina flexitariana) 
 • La Fonda del Port Olímpic (Cuina catalana)
 • La Barca del Salamanca (Cuina del Mediterrani)
 • Vraba (Cuina catalana – fusió)
 • Taberna Gallega de Marcos (Cuina del mar)
 • Platets (Aperitius)
 • Casa Carmen (Cantina)

Unes obres que avancen a bon ritme 

L’avenç de les obres al Moll de Gregal ja permet anticipar com lluirà el nou Balcó Gastronòmic, que serà un element clau en l’obertura del Port Olímpic a la ciutat i a les platges. Actualment ja és visible l’estructura superior, on s’ubicaran quatre restaurants i on s’instal·laran les pèrgoles fotovoltaiques, un dels elements icònics de l’espai que generarà energia suficient per cobrir el consum del propi port i d’espais de BSM propers com el Zoo de Barcelona, entre altres. 

També es pot veure ja l’obertura realitzada cap a la Platja de la Nova Icària, que permetrà l’accés al Port Olímpic, i els espais que afavoriran el diàleg del port amb la platja i la ciutat, com són els miradors o les escales i ascensors de connexió.

La finalització de les obres del Balcó Gastronòmic, que tenen un pressupost de 20M€, està prevista per a finals de l’estiu del 2024, coincidint amb l’inici de les regates de la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela. 

Últimes notícies relacionades

Comparteix
Imatge
21/12/2023
El Port Olímpic impulsa la reconversió professional cap al sector nàutic amb la primera promoció de marineria de port esportiu
Comparteix
Imatge
03/11/2023
El Port Olímpic inicia la darrera fase de configuració del Balcó Gastronòmic
Comparteix
Imatge
12/10/2023
El Port Olímpic avança en l’aposta per esdevenir un referent en nàutica sostenible i gestió ambiental