El Tibidabo commemora el centenari de la visita d’Albert Einstein amb una programació especial d’activitats

Comparteix
15/09/2023
Imatge

L’any 1923 el físic Albert Einstein va visitar Barcelona i va pujar fins al cim del Tibidabo per gaudir de les impressionants vistes sobre la ciutat. Cent anys després, i coincidint amb l’inici del curs escolar, el Parc d’atraccions i el grau en Enginyeria Física de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB) de la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech han unit esforços per posar en marxa “El Mes de la Física”, una innovadora programació d’activitats científiques per a tots els públics. 

Les activitats tindran lloc el dissabte 16 de setembre i també del 23 al 25 de setembre, coincidint amb les festes de La Mercè. Activitats divulgatives, experiments i espectacles amb la física com a protagonista retran homenatge a la trajectòria del cèlebre científic, reconegut amb el Premi Nobel l’any 1921. 

“El Mes de la Física” començarà dissabte 16 de setembre, a les 17.00 hores. Albert Einstein agafarà el funicular Cuca de Llum per pujar fins al cim de la muntanya. En companyia de les Mascotes del Tibidabo, serà l’encarregat de donar el tret de sortida a les activitats amb una gran festa plena de música i sorpreses. 

Durant el dissabte 16 setembre, atraccions com l’Avió, el Tibidabo Express i del vaixell Piratta convidaran al públic assistent a experimentar amb la física. A través de diversos codis QR i amb el suport d’estudiants del Grau d’Enginyeria Física de la UPC, petits i grans hauran de superar diferents proves per investigar el temps que triga el vaixell Piratta a anar de banda a banda, la velocitat del tren del Tibidabo Express o quina durada té una volta lenta i una de ràpida de l’Avió. Una vegada fets els càlculs, el públic visitant haurà d’introduir els resultats a la web del Mes de la Física i demanar als voluntaris d’Enginyeria Física que s’empleni el seu Passaport Científic amb un segell. Un cop completat es convertiran en científiques i científics oficials de l’equip de la Mascota BI del Tibidabo.

Els codis QR romandran permanentment a les atraccions més enllà del Mes de la Física, de manera que, d’ara endavant, els nens i nenes que visitin el Parc podran completar aquestes proves amb l’ajut dels seus acompanyants. 

Qui visiti el Parc d’atraccions Tibidabo durant el pont de la Mercè, del 23 al 25 de setembre, també podrà gaudir d’un escape room. La sala CreaTibi Robotics esdevindrà un laboratori de física de principis del segle XXI, on caldrà superar diferents proves que donaran a conèixer el paper que van jugar les dones científiques en el desenvolupament i aplicació de la teoria de la relativitat. L’escape room es durà a terme per grups reduïts en diferents sessions, des de les 15.30 h fins a les 18.30 h.

A banda d’aquestes iniciatives, el públic assistent podrà endinsar-se encara més en la ciència a través de dos espectacles. Diumenge 24 es representarà “Les tres neurones”, una proposta de la companyia Open Brains que ensenyarà de manera lúdica com funciona el sistema nerviós humà. Dilluns dia 25, arribarà el torn de “MateMusiC: els secrets de la corda”, un espectacle participatiu fruit de la col·laboració de la banda Moby Dixie i científics de la UPC que mostrarà com la música està basada en matemàtiques. Ambdues funcions es realitzaran a la plaça del Jardí a les 13.00 h, a les 15.00 h i les 17.00 h.

Últimes notícies relacionades

Comparteix
Imatge
29/08/2023
El Parc d’atraccions Tibidabo, nominat als premis d’arquitectura Loop Design Awards
Comparteix
Imatge
31/07/2023
Torna el Laser Show, l’espectacle estrella de l’estiu del Parc d’atraccions Tibidabo
Comparteix
Imatge
30/05/2023
La Cuca de Llum guanya el premi Architizer A+ Awards al millor projecte de transport sostenible