El Tibidabo estrenarà la nova atracció de caiguda lliure durant la primavera 

Comparteix
28/02/2024
Imatge

El Tibidabo obrirà les seves portes, aquest dissabte 2 de març, per l’inici d’una nova temporada que estarà marcada per la inauguració de la nova atracció de caiguda lliure de 52 metres d’alçada, que es convertirà en una de les seves propostes estrella. 

La caiguda lliure tindrà capacitat per a 24 persones i elevarà els visitants a 500 metres sobre el nivell del mar, des d’on tindran una visió de 360º de Barcelona gràcies al seu disseny circular. 

Actualment, l’atracció es troba en fase d’instal·lació i la seva inauguració està prevista per a aquesta propera primavera. Les obres han tingut un cost de 2,4 milions d’euros.

A l’espera de l’arribada de la caiguda lliure, el Parc obre la nova temporada amb una nova proposta de Sala Lego. Es tracta del nou espai CreaTibi by Lego, que comptarà amb la col·laboració d’Abacus Educació i tindrà una programació dirigida al foment de les vocacions científiques. La decoració de l’espai s’inspira en l’arribada de la dona a la lluna i oferirà materials didàctics perquè els nens i nenes interactuïn per primer cop amb continguts vinculats amb la robòtica.

Tanmateix, el Parc estrena un nou nomenclàtor de les seves plantes, que passaran a dir-se, de dalt a baix, com Àrea Panoràmica, Somnis, 666, Xerinola, i Aventures. La planta 666 és la que experimentarà més canvis en aquest 2024: l’hotel tindrà un nou nom, Hotel 666, amb noves propostes terrorífiques. També s’obrirà un nou element, l’Espai 666, un nou meet&greet que sorprendrà els visitant i els permetrà, si s’atreveixen, conèixer als personatges més emblemàtics de l’Hotel 666 i fer-s’hi fotos. 

El Parc presenta en aquesta nova temporada els nous miradors, que van ser reformats l’any anterior. El de l’Àrea Panoràmica, situada al punt més alt de la muntanya i amb les millors vistes de Barcelona, s’ha adequat amb nou mobiliari per millorar l’experiència dels visitants. Al Mirador Somnis s’hi estrenarà una exposició d’imatges estereoscòpiques, el format 3D emprat al segle XIX, mentre que el nou Mirador 666, ubicat al costat de l’Espai 666, acompanyarà la proposta de terror d’aquesta emblemàtica planta del parc. 

Aquesta nova temporada el Tibidabo també renovarà l’oferta d’espectacles, amb propostes per a tots els públics, i impulsarà noves iniciatives solidàries com la campanya ‘Gotes pel món’, realitzada en col·laboració amb el projecte educatiu ‘Tu també pots’, que convidarà a les escoles a presentar accions pensades per millorar el món. 

Una temporada per consolidar el creixement del 2023

El Tibidabo estrena la nova temporada amb la perspectiva de mantenir la línia de creixement dels darrers anys. El parc va tancar el 2023 amb 681.000 visitants, un 10% més que el 2022, i espera acollir més 708.000 persones durant aquest any. 

El Tibidabo també espera arribar als 900.000 viatgers de la Cuca de Llum, davant dels 806.000 registrats la temporada passada. La Cuca de Llum s’ha consolidat com un emblema en l’estratègia mediambiental del Parc d’atraccions Tibidabo i en la seva porta d’entrada, esdevenint la primera de les experiències per als visitants. La Cuca de Llum ha recollit en els últims mesos fins a cinc premis internacionals entre els que destaquen l’Architizer A+, l’International Design Awards o el LOOP Design, entre altres. 

Un parc sostenible, solidari i educatiu

A més de ser un dels espais més emblemàtics de la ciutat, el Tibidabo manté la seva ambició de ser més que un parc, amb propostes que van més enllà de la millora contínua de l’experiència i que reforcen el seu compromís amb la sostenibilitat, la solidaritat i l’educació. 

En l’eix de la solidaritat, el parc manté la seva aliança amb Unicef per dur a terme accions en favor dels drets dels infants arreu del món. A banda, acollirà més de 20 jornades solidàries amb entitats com Educo, Aprenem Autisme o Fanoc, entre altres. 

Recentment, el Tibidabo ha rebut el Certificat Biosphere, un reconeixement a la seva aposta per un model de turisme responsable i sostenible, que té cura de l’entorn i del retorn social de la seva activitat. 

Pel que fa a la programació educativa, el Tibidabo celebrarà noves edicions del Fisidabo i del Mes de la Física, organitzades en col·laboració de la UPC amb l’objectiu de promoure les vocacions científiques i tecnològiques en les diferents etapes educatives. El parc també comptarà amb propostes esportives, com la celebració de la 3a edició de la Tibicursa, i culturals, acollint diades castelleres, balls de gegants i de gitanes dins de la programació de la Festa Major del Parc. 
 

Últimes notícies relacionades

Comparteix
Imatge
08/05/2024
Més de 2.100 estudiants de 4t d’ESO i batxillerat participen en la 7a jornada de ciència del Tibidabo
Comparteix
Imatge
03/05/2024
BSM col·labora en la iniciativa “Vacances de pau” per a infants d’Ucraïna
Comparteix
Imatge
14/03/2024
BSM facilita l’accés al lleure, la cultura i el coneixement de la biodiversitat a col·lectius en situació de vulnerabilitat