El Zoo de Barcelona reforça el seu compromís amb el benestar animal mitjançant un nou conveni de col·laboració amb el Zoo Animal Welfare Education Center

Comparteix
11/05/2024
Imatge

El Zoo de Barcelona avança en el seu compromís amb el benestar i la salut animal. Amb l’objectiu de seguir oferint la millor atenció als animals que acull, el Zoo ha renovat el conveni de col·laboració amb el Zoo Animal Welfare Education Center (ZAWEC), la start-up de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) especialitzada en recerca, assessorament i educació en comportament i benestar animal.

El nou acord, de tres anys de durada, té com a objectiu donar continuïtat a la col·laboració que el Zoo i el ZAWEC mantenen des del 2021 i que ha fet possible una diagnosi acurada del benestar dels animals que acull el Zoo, la posada en marxa d’enriquiments ambientals i cognitius o l’execució de millores en les pròpies instal·lacions, entre d’altres.

En concret, al llarg dels propers tres anys, el Zoo i el ZAWEC treballaran per definir noves accions que contribueixin a millorar el benestar dels animals del Zoo. També s’oferiran noves sessions formatives per tal que l’equip de Conservació del Zoo ampliï els seus coneixements i metodologies en matèria de benestar animal.

A més, l’equip de veterinària del ZAWEC assessorarà el Zoo en l’atenció que han de rebre els animals en situacions excepcionals com poden ser obres o treballs de manteniment. I se’ls tindrà també en compte a l’hora de dissenyar noves instal·lacions o adequar les existents.

El benestar animal té una importància primordial per al Zoo de Barcelona que, dia a dia treballa per tal que els animals que acull estiguin en un estat òptim i satisfactori, gaudeixin d’una bona salut i les seves instal·lacions siguin confortables. Es busca, en definitiva, que els animals puguin expressar el seu comportament innat, de la manera més semblant possible a la natura.

Últimes notícies relacionades

Comparteix
Imatge
03/05/2024
BSM col·labora en la iniciativa “Vacances de pau” per a infants d’Ucraïna
Comparteix
Imatge
25/04/2024
El Zoo de Barcelona participa en un projecte LIFE de reaprofitament d’aigua