El Zoo de Barcelona tanca el 2023 amb prop de 820.000 visitants, la xifra més alta dels darrers sis anys

Comparteix
09/01/2024
Imatge

El Zoo de Barcelona tanca el 2023 amb un nou rècord de visitants. Un total de 818.288 persones han visitat el parc els darrers 12 mesos, la xifra més elevada dels últims sis anys. Els registres suposen un creixement del 10% respecte el nombre de persones que va passar pel Zoo l’any 2022, i supera amb escreix les 710.000 visites que es van produir l’any 2019, abans de la pandèmia. Aquesta evolució positiva consolida a l’alça el creixement de públic assolit arran del desplegament del Nou Model de Zoo.

La resposta pel públic familiar segueix sent positiva. El 2023 s’ha tancat amb 23.367 famílies i 78.016 membres totals al Zoo Club. Són xifres que estabilitzen el creixement produït des de l’any 2021 i que, en el cas del nombre total de socis, se situen un 60% per sobre de les dades anteriors a la pandèmia.

Una de les darreres propostes del parc és l’Espai invertebrats, inaugurat a l’estiu de 2022 i que l’any passat va atraure a més de 200.000 visitants. Noves activitats, com l’espectacle teatralitzat “Els follets del Zoo” també han estat un èxit de públic. En total, les activitats obertes i gratuïtes que el Zoo ha programat durant tot l’any han tingut 31.300 participants.

Un nou pla educatiu per a escoles i instituts

Un any més, l’Escola del Zoo també creix. Les xifres d’assistència a les activitats organitzades per al públic infantil i els centres educatius s’han incrementat un 3%. En total, 19.000 infants han participat d’experiències com els casals del Zoo, les visites i tallers escolars i els aniversaris. S’inclouen en aquesta xifra els 632 adolescents que van participar en la segona jornada STEAM Zoo.

Finalment, es consolida el Passaport de Natura, creat l’estiu del 2022 per fomentar el coneixement de la biodiversitat del planeta entre els nens i nenes membres del Zoo Club. En total, durant el 2023, n’han gaudit 6.761 persones.

La recerca i la conservació, peces clau del nou Zoo

Durant el 2023, el parc ha col·laborat en una trentena de projectes de conservació d’exemplars i hàbitats en perill, gràcies a la seva participació en diferents projectes com el Programa d’Espècies en Perill de l’Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA). A més, la Fundació Barcelona Zoo ha atorgat vuit beques a joves investigadors per a desenvolupar projectes centrats, principalment, en l’estudi de la fauna i dels ecosistemes autòctons de la Mediterrània. En total s’hi destinaran 71.219 euros.  

En aquest àmbit de la conservació, cal destacar el naixement, per primera vegada al Zoo de Barcelona, de dues cries de guacamai gorjablau (Ara glaucogularis), una espècie natural del nord de Bolívia i en perill crític d’extinció, segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN); i d’un voltor comú (Gyps fulvus), una au de la nostra fauna també en perill i a la qual el Zoo de Barcelona dedica esforços des de fa molts anys.

En paral·lel, s’ha donat continuïtat a projectes per a la reintroducció a la natura de diferents espècies autòctones, com la tortuga de rierol (Mauremys leprosa), la tortuga mediterrània (Testudo hermanni), el tritó del Montseny (Calotriton arnoldi), el fartet (Aphanius Iberus), el ferreret (Alytes muletensis), el turó europeu (Mustela putorius) i l’ibis ermità (Geronticus eremita).

En aquest 2023, també s’ha reforçat la col·laboració entre la Fundació Barcelona Zoo i la Borneo Nature Foundation per la conservació a l’hàbitat natural dels orangutans de Borneo a Indonèsia. El Zoo també ha estat assessor veterinari a les jornades internacionals de cura i manteniment dels dragons de Komodo celebrades a Indonèsia.

Últimes notícies relacionades

Comparteix
Imatge
05/12/2023
El Zoo de Barcelona celebra el Nadal amb noves activitats familiars
Comparteix
Imatge
04/12/2023
El Zoo de Barcelona reforça la seva aliança amb la Borneo Nature Foundation
Comparteix
Imatge
26/11/2023
Neixen dues cries de guacamai gorjablau al Zoo de Barcelona