El Zoo inaugura dos punts de restauració

Comparteix
30/03/2023
Imatge

El Zoo de Barcelona ha estrenat dos nous punts de restauració, El Xaloc i La Morera. La posada en funcionament d’aquests dos espais dona continuïtat al Pla de Restauració Saludable que va iniciar-se, al juny del 2021, amb la inauguració del restaurant La Dama, especialitzat en cuina de mercat.  

El Xaloc se situa al costat de l’espai del Sahel, mentre que La Morera es troba al costat del Jardí de la Biodiversitat, a tocar de la futura nova zona de la Mediterrània. Ambdós restaurants ofereixen menjar en format d’autoservei i menús basats en una cuina mediterrània, saludable, ecològica i de quilòmetre zero.

Les persones usuàries podran menjar a les terrasses dels dos restaurants o endur-se la seva comanda a qualsevol de les zones de pícnic de què disposa el Zoo.

Tots dos centres segueixen una mateixa línia estètica exterior, amb una imatge neutra basada en l’ús de la fusta i el metall, per integrar-se millor amb l’entorn i donar tot el protagonisme als hàbitats dels animals.

Els nous punts gastronòmics fomenten les pràctiques sostenibles i de respecte mediambiental tot prioritzant l’ús d’elements i materials biodegradables i eliminant els envasos de plàstic d’un sol ús. En aquest sentit, el Zoo s’ha adherit al repte ‘Beure sense Plàstic’, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona que potencia bones pràctiques en el servei de restauració.

Un nou pas del Pla de Restauració Saludable del Zoo

Amb El Xaloc i La Morera, el Zoo de Barcelona referma l’aposta per una oferta gastronòmica de qualitat i coherent amb el Nou Model de Zoo. Aquest camí va iniciar-se l’any 2019 amb l’aprovació del Pla de Restauració Saludable i suposa que els punts de restauració del Zoo presentin una oferta gastronòmica que fomenti la dieta mediterrània i sostenible i prengui, com a criteris bàsics, l’equilibri i la salut.

La base d’aquest pla són l’aposta pels aliments de temporada, els productes de proximitat i ecològics i també contempla alternatives culinàries per a persones amb intoleràncies alimentàries i altres opcions, com el vegetarianisme o el veganisme.