La Fundació Barcelona Zoo celebra la 2a Nit de la Biodiversitat

Comparteix
31/05/2023
Imatge

La Fundació Barcelona Zoo celebra la segona edició de la Nit de la Biodiversitat, a l’auditori del Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. L’acte, que ha comptat amb la presència d’un centenar d’experts de diferents disciplines relacionades amb la biodiversitat, ha estat un reconeixement a la contribució realitzada per institucions i professionals en l’àmbit de la divulgació, la recerca i la conservació de la biodiversitat, especialment en l’àmbit català. 

La gala, que ha estat conduïda pel geògraf i meteoròleg Francesc Mauri, ha comptat amb el testimoni d’Enric Sala, biòleg marí i explorador resident de National Geographic. A més, Antoni Alarcón, director del Zoo de Barcelona, ha fet balanç dels principals projectes de recerca i conservació in situ que la Fundació Barcelona Zoo ha desenvolupat i impulsat entre els anys 2020 i 2022. 

La Nit de la Biodiversitat vol ser un espai de distinció a la contribució activa que realitzen entitats i professionals per la defensa de la biodiversitat, la recerca científica i la divulgació envers la fauna salvatge i els seus hàbitats naturals. L’acte vol conscienciar, especialment, sobre la necessitat de conservar la diversitat natural i l’amenaça existent cap a algunes espècies.

Trajectòries de reconegut prestigi en l’àmbit de la recerca, la conservació i la divulgació de la biodiversitat

Enguany, el premi a la trajectòria institucional ha recaigut en el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), per la seva contribució a donar un paper rellevant a la ciència en l’àmbit de la gestió forestal sostenible, la biodiversitat i la bioeconomia circular. 

El reconeixement a la trajectòria professional en recerca i conservació de la biodiversitat s’ha lliurat a Xavier Ferrer Parareda, Doctor en Biologia i professor al Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la UB i a Antoni Ramis Salvà, Doctor en Veterinària i Catedràtic de Sanitat Animal. 

D’altra banda, Cori Calero López, periodista de TV3 i divulgadora científica ha estat reconeguda amb el premi a la trajectòria en divulgació de la biodiversitat. 

Enguany, a més, la Fundació Barcelona Zoo ha entregat un premi especial a la trajectòria en divulgació del medi ambient i la biodiversitat. Ha estat, a títol pòstum, per a Mària Sánchez Ledesma, periodista i impulsora del reconegut programa de medi ambient de RTVE “El escarabajo verde”. El premi ha estat recollit pel seu company, el també periodista Manel Lucas, que ha estat acompanyat dels seus dos fills

Últimes notícies relacionades

Comparteix
Imatge
17/09/2023
Captades imatges d’un turó europeu a la Vall d’Aran
Comparteix
Imatge
28/07/2023
L’agost arriba al Zoo de Barcelona amb l’agenda plena d’activitats per a tots els públics
Comparteix
Imatge
20/07/2023
La Fundació Barcelona Zoo, Damm i el Consorci del Delta del Llobregat tornen a introduir fartets al Delta del Llobregat