Més de 1.500 estudiants transformen el Parc del Fòrum en una aula de ciència amb les activitats del programa STEAM

Comparteix
29/03/2023
Imatge

El Parc del Fòrum ha tornat a esdevenir un camp de proves científiques gràcies a les activitats STEAM, que aquest any ha acollit fins a 1.600 nois i noies de 4t d’ESO i batxillerat. Per cinquè any consecutiu, Barcelona de Serveis Municipals (BSM) i l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) de la Universitat Politècnica de Catalunya – Barcelona Tech (UPC) han organitzat aquestes jornades que tenen com objectiu apropar el món de la ciència als joves i promoure vocacions científiques en el col·lectiu estudiantil, sobretot entre les noies, de manera lúdica i amb tot el rigor acadèmic.

En aquesta edició han participat alumnes de fins a 39 instituts provinents de Barcelona, l’àrea metropolitana i, per primera vegada, de les comarques de Tarragona. Les activitats consistien en una desena de tallers de 30 minuts dirigits per estudiants i personal docent de l’EEBE de la UPC i professorats dels instituts participants. 

Gràcies a aquestes activitats, els alumnes han pogut entendre el funcionament d’un acceleròmetre a través de la dansa, mesurar l’alçada del Fòrum amb trigonometria, mesurar la velocitat d’una fletxa en directe o a través d’un circuit real comprendre la conductivitat de l’aigua mitjançant la llei d’Ohm. A més, el professor i doctor en Física de la UPC, Luis Carlos Pardo, ha impartit una masterclass on les persones assistents han après com de vinculada està la música amb la física i les matemàtiques. 

El Parc del Fòrum és el segon emplaçament de les jornades STEAM previstes aquest 2023, després que el passat mes de febrer se celebrés el primer matinal al Palau Sant Jordi amb més de 2.100 estudiants. El Parc d’Atraccions Tibidabo i el Zoo de Barcelona prendran relleu els propers mesos de maig i novembre amb dues jornades de física i biologia, respectivament.

L’any passat, aquesta iniciativa divulgativa ja va aplegar 6.079 nois i noies en aquestes instal·lacions emblemàtiques de la ciutat. D’aquesta manera, BSM continua reforçant el seu compromís amb l’ús social i educatiu d’alguns d’espais distintius de Barcelona.