Registre de vehicles de mobilitat personal (VMP), bicicletes i cicles de més de dues rodes

El Registre vehicles de mobilitat personal (VMP), bicicletes i cicles de més de dues rodes fomenta una mobilitat sostenible i segura, i permet que es disposi d’una ordenació que resolgui els problemes de convivència a l’espai públic. 

El registre serveix per facilitar les dades de les persones titulars a l’Ajuntament de Barcelona i a la Guàrdia Urbana amb l’objectiu de facilitar-ne la identificació, recuperar el vehicle en cas de robatori o pèrdua i evitar el comerç il·legal. 

Identificació i registre

Quan els vehicles de mobilitat personal (VMP), bicicletes i cicles de més de dues rodes desenvolupin una activitat d'explotació econòmica, la identificació i registre dels vehicles és obligatòria. Per als vehicles d’ús particular el registre és recomanable, ja que en facilita la recuperació en cas de pèrdua, robatori o retirada. 

Com registrar el vehicle?

1. Heu d’accedir a la web del registre:  registre-vmp.ajuntament.barcelona.cat

2.  Durant el procés, la informació introduïda haurà de ser validada. Rebreu un correu electrònic comunicant-vos l’estat de la informació proporcionada i això us permetrà seguir avançant en el registre. 

3. Clicant en el botó trobareu un resum del procediment a seguir i la relació de documentació que se us sol·licitarà.

align-left
float-no
color-primary
grey

Preu de la taxa

  • Activitat d’explotació econòmica: 19 € /unitat   

  • Per a ús particular: 9,5 € /unitat 

 

white

Què fer en cas de pèrdua o robatori?

Cal  trucar al  092 i facilitar el número de l’adhesiu del vehicle. Així, posteriorment la Guàrdia Urbana el podrà localitzar amb més facilitat i posar-se en contacte amb el seu propietari.

white

Protecció de dades

Les dades personals que ens proporcioneu seran tractades d'acord amb la següent informació: 

RESPONSABLE: Barcelona de Serveis Municipals, SA (BSM.SA). 

FINALITAT: Gestió del registre de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) i de bicicletes i cicles de més de dues rodes. 

LEGITIMACIÓ: Interès públic i exercici de poders públics. 

DESTINATARIS: Empreses del Grup BSM, Administracions Públiques i Jutjats i Tribunals. Les dades es conservaran mentre continuï la relació amb vostè o amb la societat a la qual representeu, i durant el termini necessari per a complir les obligacions legals que puguin derivar-se. 

DRETS: Podeu exercir en qualsevol moment els vostres drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat i limitació a través de l’adreça de correu electrònic: protecciodades@bsmsa.cat 

INFORMACIÓ ADDICIONAL: Podeu consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades a l’enllaç:

align-left
float-no
color-primary