El Port Olímpic estrena un espai web amb consells de navegació davant de canvis sobtats de temps 

Comparteix
07/02/2023
Imatge

El portal recull una sèrie de vídeos en la qual hi ha participat l’Escola Port, Salvament Marítim i la Capitania Marítima de Barcelona, a més del meteoròleg Tomàs Molina   

A cada vídeo, experts en nàutica expliquen què fer en cas de trobar-se amb un canvi meteorològic no previst en alta mar, una situació que cada vegada és més habitual per l’escalfament global 

L’escalfament del planeta està provocant que el temps a Catalunya sigui cada vegada més tropical i això, segons els experts, implica que sigui altament variable i imprevisible. Aquest canvi afavoreix l’aparició de nous fenòmens meteorològics que poden posar en risc la seguretat dels navegants. 

Davant d’aquesta nova realitat, el Port Olímpic ha estrenat un espai web amb vídeos on diferents experts en nàutica donen consells sobre com actuar en cas de trobar-se amb un canvi de temps sobtat en alta mar. Es tracta d’una iniciativa del Port Olímpic que compta amb la col·laboració de l’Escola Port, Salvament Marítim i la Capitania Marítima de Barcelona, així com el meteoròleg Tomás Molina. 

Són, en total, cinc vídeos protagonitzats per professionals de l’escola de formació nàutica Escola Port, amb seu al Port Olímpic. A cada audiovisual es donen indicacions com ara en quin ordre és millor recollir les veles en ple temporal, com navegar amb condicions de temps adverses o què cal fer en cas d’emergència mentre naveguem. També n’hi ha un d’introductori, a càrrec del meteoròleg Tomàs Molina, on s’explica la importància de planificar les sortides al mar. 

El Port Olímpic, un espai en transformació compromès amb la nàutica popular

Aquest projecte és una nova mostra de les accions que està realitzant el Port Olímpic per esdevenir un nou espai de ciutat compromès amb la nàutica. Actualment, l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona de Serveis Municipals (BSM), està impulsant una profunda transformació que té com a objectiu fer del Port Olímpic un espai on l’economia blava, l’esport i les activitats nàutiques, així com la gastronomia esdevinguin el centre de l’activitat social i econòmica. Uns canvis que ja comencen a ser visibles i que avancen a bon ritme amb la celebració de la Copa Amèrica de Vela 2024 com a horitzó. 

En l’àmbit de la nàutica, un dels propòsits del Port Olímpic és dinamitzar l’activitat dels operadors presents a les instal·lacions per afavorir sinergies i fomentar l’aparició de noves activitats i projectes de col·laboració que tinguin la divulgació marina com a denominador comú.